مشاوره تلفنی آویژه

  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

12 راهکار ترک ناخن جویدن در بزرگسالی

29 فروردین 1404 توسط avije danesh

به گزارش مرکز مشاوره خانواده آویژه: ناخن جویدن در بزرگسالان یک رفتار رایج است که اغلب به عنوان یک عادت آزاردهنده در نظر گرفته می شود.

ناخن خوردن در بزرگسالان وقتی در اندازه کمی باشد، نادیده گرفته می شود، اما اگر ناخن جویدن مکرر و جدی باشد، می تواند یک اختلال یا مشکل ناراحت کننده باشد و برای سلامت جسم و ران فرد خطرناک باشد، به همین علت در این مقاله مرکز مشاوره آویژه به دلایل ناخن جویدن در بزرگسالی، علت روانشناسی ناخن جویدن، درمان ناخن جویدن می پردازیم و به این سوالات پاسخ می دهیم که جویدن ناخن در بزرگسالان نشانه چیست و خوردن ناخن باعث چه بیماری می شود؟

 

آیا ناخن جویدن واقعا یک بیماری پزشکی است؟
🔴 جویدن ناخن از نظر پزشکی با نام اونیکوفاژی شناخته می شود.

ناخن جویدن بیشتر شامل ناخن های دست می شود اما در بعضی افراد در مورد ناخن های پا هم رخ می دهد. در حقیقت این رفتار هم شامل اختلال های وسواسی می شود که فرد دوست دارد کاری را تکرار کند تا از شر فکر های مزاحمش خلاص شود و یا به دلیل استرس رخ می دهد و فرد برای تخلیه فشار  روانی در لحظه اینکار را می کند.

🔴 خود ناخن جویدن یک اختلال نیست اما اگر همراه با علامت های دیگری باشد می تواند یک اختلال باشد. بیایید بیشتر در مورد این عادت بدانیم.

علت کندن ناخن در بزرگسالان چیست؟
تحقیقات متنوع در روانشناسی دلایل زیر را برای جویدن ناخن در بزرگسالی یافتند:

اضطراب و استرس
ناخن خوردن در بزرگسالان می تواند تلاشی برای رهایی موقتی از اضطراب باشد. این رفتار برای زمان کوتاهی فرد را آرام می کند.

در حقیقت ناخن جویدن به دلیل اثر آرام بخشی که بر سیستم عصبی دارد، موقتاً جذاب است و فرد را آرام می کند و چون فرد در لحظه حس خوبی از اینکار گرفته دوباره آن را تکرار می کند.

احساسات:
کمرویی و عزت نفس پایین می تواند باعث جویدن ناخن در بزرگسالان شود، همچنین درد ناشی از تروماهای زندگی مانند مرگ یا طلاق می تواند در این حالت تأثیر داشته باشد.

کمال گرایی:
افراد کمالگرا، تحمل کمی برای کسالت و ناامیدی دارند که با ناخن جویدن کاهش می یابد.

بی حوصلگی:
افرادی که زود بی حوصله می شوند، عادت به جویدن ناخن پیدا می کنند چون کار دیگری برای انجام ندارند.

تقلید:
بعضی از رفتار ها مثل ناخن جویدن حتی در بزرگسالی می تواند ناشی از تقلید یا تحت تاثیر دیگران بودن باشد، مثلا اگر عضوی از خانواده شما اینکار را می کند ممکن است ناخودآگاه به شما منتقل شود. مثل تیک های عصبی یا خمیازه کشیدن.

روان تنی:
این علت معمولاً در خانواده های پرخاشگر دیده می شود، به این معنی که احساسات و حالت های روانی به صورت مشکلات جسمی بروز پیدا می کنند. به طور مثال فردی که خشمگین می شود و خشمش را در ناخن جویدن نشان می دهد یا ترسش را. برای آگاهی از علت ناحن جویدن از مشاوره روانشناسی آویژه کمک بگیرید.

کمبود برخی ویتامین ها و مواد مغذی مانند ویتامین B12، آهن و منیزیم
مشکلات عاطفی یا روانی
همانطور که گفتیم جویدن ناخن می تواند با بیماری های روانی مرتبط باشد و از علائم یا عوارض آن بیماری ها باشند. بیماری هایی مثل:

🛑 اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)

🛑 اختلال افسردگی اساسی (MDD)

🛑 اختلال وسواس اجباری (OCD)

🛑 اختلال نافرمانی مقابله ای

🛑 اختلال اضطراب جدایی

🛑 سندرم تورت

فقط دقت کنید که همه افراد مبتلا به این اختلالات ناخن خود را نمی جوند. به همین ترتیب، جویدن ناخن به این معنی نیست که شما یک اختلال روانی دارید. اما اگر ناخن جویدن شما همراه با علائم ناراحت کننده دیگری هست حتما به یک روانشناس مراجعه کنید تا بدانید که این ناخن جویدن از کجا نشات می گیرد.

علت روانشناسی ناخن جویدن
عموما ناخن جویدن در دوران کودکی یا نوجوانی و به علت یک ناراحتی روانی شروع می شود و اگر درمان نشود ممکن است تا بزرگسالی هم ادامه پیدا کند. روانشناسان عموما این رفتار را جزو اختلالات وسواسی اجباری و مرتبط” با مشخصات “رفتار تکراری متمرکز بر بدن” طبقه بندی می کنند و علت های اساسی زیر را برای جویدن ناخن عنوان می کنند:

🟣 جویدن ناخن برای کنترل اضطراب

🟣 جویدن ناخن به منظور جلب توجه

🟣 جویدن ناخن خود برای آسیب رساندن به خود و لذت بردن

🟣 جویدن ناخن خود برای کنترل خشم درونی

🟣 جویدن ناخن به عنوان بخشی از طیف اختلال وسواس فکری اجباری.

برای تشخیص علت های ناخن جویدن با مشاوره خانواده تلفنی آویژه همراه باشید.

عادت جویدن ناخن در بزرگسالان
دلایلی که در بالا ذکر کردیم، می توانند شروع کننده رفتار جویدن ناخن باشند، اما چه می شود که این رفتار تبدیل به عادت می شود؟ جویدن ناخن معمولا در دوران کودکی شروع می شود و ممکن است در دوران نوجوانی تسریع شود. همیشه مشخص نیست که چرا شخصی این عادت خاص را ایجاد می کند، اما زمانی که شروع شود، مدیریت آن دشوار است. خستگی و بی حوصلگی یا بیکاری می تواند این رفتار را تشدید کند.

گاهی اوقات هم، در لحظاتی که روی یک موضوعی تمرکز دارید یا مشغول انجام یک کار نسبتا سخت هستید هم ممکن است ناخودآگاه مشغول ناخن جویدن شوید.

خوردن ناخن باعث چه بیماری هایی می شود؟ 
جویدن ناخن می تواند شامل جویدن ناخن، کوتیکول و بافت اطراف ناخن باشد. بیشتر کسانی که ناخن خود را می جوند، آسیب جدی به ناخن نمی زنند اما بعضی اوقات این رفتار می تواند باعث ایجاد عوارض و بیماری هایی شود. علاوه بر درد ناخن ها و پوست اطراف، عوارض جانبی می تواند شامل موارد زیر باشد:

⛔ ناخن های غیر طبیعی و بدشکلی ناخن

⛔ عفونت های قارچی صفحه ناخن و پوست اطراف آن

⛔ بیماری ناشی از انتقال باکتری ها و ویروس ها از انگشتان به صورت و دهان

⛔ آسیب به دندان ها مانند تراشیده شدن، ناهماهنگی و تحلیل دندان ها

⛔ درد و اختلال عملکرد در مفاصل فک

⛔ همچنین بلعیدن ناخن های گاز گرفته می تواند خطر ابتلا به عفونت های معده و روده را افزایش دهد.

⛔ التهاب لثه

⛔ تبخال صورت

⛔ آسیب به پوست اطراف ناخن

⛔ و البته این عادت و واکنش دیگران به آن می تواند باعث کاهش اعتماد به نفس، انزوا و اضطراب بیشتر شود. گاهی افزایش پرخاشگری موجب عادت ناخن جویدن می شود.

راه های ترک ناخن جویدن
برای موفقیت در ترک ناخن جویدن، ابتدا باید بخواهید تغییر ایجاد کنید. عادت‌ها یک شبه شکل نمی‌گیرند، و شکستن آن‌ها هم سریع اتفاق نمی افتد. شکستن عادت های مخرب نیاز به زمان و صبر دارد.

اگر اولین تلاش شما برای توقف ناخن جویدن جواب نداد، می توانید روش های دیگری را امتحان کنید. ممکن است ترکیبی از چیزها لازم باشد تا به شما کمک کند این عادت را کاملاً ترک کنید، اما حتی کاهش تعداد دفعات هم می تواند مفید باشد.

ناخن های خود را اغلب کوتاه یا مانیکور کنید.
مقاومت در برابر ناخن های بلند ممکن است سخت باشد، بنابراین کوتاه نگه داشتن آنها ایده خوبی است. هر هفته روز و زمان خاصی را برای آرایش خود تعیین کنید و از ناخن‌ها و لبه‌های ناهموار مراقبت کنید تا وسوسه نشوید که آنها را گاز بگیرید.

   

گزینه دیگر این است که مانیکورهای حرفه ای منظم داشته باشید.
خرج کردن پول و دانستن اینکه کسی به زودی ناخن های شما را چک می کند ممکن است شما را از بازگشت به این عادت باز دارد. فقط سالن ها و مانیکوریست های دارای مجوز را انتخاب کنید که ابزارها را به درستی استریل می کنند تا از عفونت قارچی ناخن جلوگیری شود.

 

ناخن ها را با لاک تلخ بپوشانید.
افراد زیادی هستند که با ناخن جویدن دست و پنجه نرم می کنند. به همین دلیل است که لاک های ناخن برای کمک به توقف جویدن ناخن طراحی شده اند. اگر ناخن‌هایتان را در دهانتان بگذارید به شما آسیبی نخواهند رساند، اما طعم تلخ آن ممکن است شما را به فکر فرو ببرد و این رفتار را برای شما ناخوشایند کند.

ناخن های خود را بپوشانید.
می‌توانید پوشیدن دستکش را امتحان کنید، اما این همیشه عملی نیست. برخی افراد نوار، برچسب یا بانداژ را روی ناخن های خود می گذارند تا به آنها یادآوری کنند که نباید ناخن خود را بجوند.

محرک های خود را شناسایی و درمان کنید.
چه چیزی باعث می شود ناخن هایتان را بجوید؟ اگر بتوانید بفهمید چه چیزی باعث این رفتار می شود، می توانید روی مدیریت آن محرک ها کار کنید. فقط شناسایی چیزهایی که باعث گاز گرفتن شما می شود ممکن است برای ترک ناخن جویدن کافی باشد.

 

رفتار خودتان را ارزیابی کنید. در یک دفتر یادداشت یا نت گوشی بنویسید که چه زمان هایی و چند وقت یک بار دلتان می خواهد که ناخن خود را بجوید. این کار هم به شناسایی محرک ها کمک می کند و متوجه می شوید که در چه موقعیت هایی بیشتر تمایل دارید تا ناخن را بجوید هم می فهمید که چقدر به این کار تمایل دارید و در دراز مدت به شما کمک می کند که این رفتار را ترک کنید. و حتی صرف نوشتن درباره این موضوع باعث می شود شما میل کمتری به این کار داشته باشید. باور نمی کنید؟ یک هفته امتحان کنید.
 

کاهش اضطراب. همانطور که اشاره کردیم در بیشتر مواقع استرس و اضطراب باعث ایجاد یا افزایش ناخن جویدن در بزرگسالان می شود، پس انجام کارهایی که باعث افزایش آرامش در شما می شود، می تواند به کاهش این رفتار کمک کند. رفتار هایی مثل:
ورزش (یوگا، آب درمانی و ..)

مراقبه

گوش دادن به موسیقی آرامش بخش

 

تغذیه مناسب. خوردن دمنوش های آرامش بخش مانند گل گاو زبان، سنبل الطیب، بادرنجبویه و خوردن غذاهای گرم نیز می تواند در کاهش استرس و کاهش رفتار ناخن خوردن در بزرگسالان کمک کننده باشد
 

عادت خوب را جایگزین کنید. می توانید عادتی را که دوست ندارید با عادتی که قابل تحمل تر است جایگزین کنید. می توانید آدامس جویدن را امتحان کنید، اما نه بیش از حد، چون خود آدامس می تواند آسیب رسان باشد. خوردن خوراکی های سالم و مشغول نگه داشتن دهان هم می تواند گزینه خوبی باشد.
 

مشغول نگه داشتن دست ها . مشغول کردن دست ها راه خوبی برای دور نگه داشتن آنها از دهان است. استفاده از وسایل ورزشی یا اسباب بازی های ساده ممکن است کار احمقانه ای به نظر برسد اما حواس شما را پرت می کند و شما نمی توانید در آن واحد هم بازی بکنید و هم ناخن جویدن را ادامه دهید. سعی کنید که فعالیتی را انتخاب کنید که دوست داشته باشید تا کاملا مشغول شوید.
 

تغییرات تدریجی ایجاد کنید. برخی افراد با کاهش تدریجی تعداد سیگار در روز، سیگار را ترک می کنند. شما می توانید کاری مشابه را با ناخن جویدن انجام دهید. یک انگشت را انتخاب کنید دورش چسب بزنید و بگویید که ناخن این انگشت را نمی جوید، با اینکار بعد از یک مدت می بینید که ناخن این انگشت سالم تر و زیباتر است. وقتی توانستید این ناخن را به شکل خوب نگهدارید سراغ انگشت دیگری بروید تا زمانی که عادت را کاملا ترک کنید و حتی اگر نتوانستید عادت را کاملا ترک کنید. هر قدر تعداد انگشتان دست درگیر را محدود کنید، سریع تر می توانید عادت خود را ترک کنید. برای راه های درمان ناخن جویدن باید با شماره مشاوره خانواده آویژه ارتباط بگیرید.
درمان قطعی ناخن جویدن

درمان شناختی رفتاری (CBT)

ممکن است شما احساس کنید که خودتان با تکنیک های خانگی نمی توانید این رفتار را ترک کنید یا شاید تکنیک های زیادی را امتحان کرده اید و موفق نشدید، در این شرایط می توانید به روانشناس مراجعه کتید و یکی از گزینه های درمانی خوب برای جویدن ناخن در بزرگسالان درمان شناختی رفتاری است. در درمان شناختی رفتاری (CBT)، یک درمانگر به شما کمک می کند تا الگوهای رفتاری غیرمفید را شناسایی کرده و آنها را با رفتارهای مختلف جایگزین کنید. در حقیقت به شما کمک می کند تا افکار نادرستی که منجر به این رفتار می شود را شناسایی کنید و بعد با تکنیک  های رفتاری آن را جایگزین کنید.

در مورد هیچ رویکرد درمانی یا اختلالی نمی توان به درمان قطعی اشاره کرد اما نکته مفید در مورد درمان شناختی رفتاری این است که یک برنامه عملی مشخص و تعداد جلسات معین دارد و با تکنیک های زیاد می تواند به شما کمک کند و البته که در خیلی از مواقع صرفا حرف زدن شما با یک درمانگر خوب می تواند تا حد زیادی به شما کمک کند و تنش های منفی شما را از بین ببرد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

جویدن خفیف ناخن نیازی به درمان پزشکی ندارد. اما اگر عوارض جدی را تجربه کردید، حتما ناخن ها را به دکتر نشان بدید:

 

فرو رفتن ناخن در گوشت
عفونت پوست یا ناخن
تغییر رنگ ناخن
تغییر شکل ناخن
خونریزی اطراف ناخن
تورم یا درد در اطراف ناخن
توقف رشد ناخن
نازک شدن یا ضخیم شدن ناخن ها
جدا شدن ناخن از پوست اطراف
سخنی از مشاوران آویژه

مشاوره روانشناسی آویژه: جویدن ناخن یک رفتار تکراری است که از خفیف تا شدید متغیر است. معمولا از دوران کودکی شروع می شود. ممکن است در حد کم این رفتار آسیب زیادی نداشته باشد اما در کل می تواند تبدیل به یک عادت مخرب شود و عوارضی را برای ما ایجاد کند، پس بهتر است پیش از رسیدن به این مرحله دست به کار شوید. اگر هم رفتار ناخن جویدن شما شدید شده است نگران نباشید، درمان و راهکار های زیادی هست که می تواند به شما کمک کند فقط کافیست تصمیم بگیرید، ریشه ها را بشناسید و اقدام کنید.

 نظر دهید »


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

تربیت فرزند دختر در اسلام

29 فروردین 1404 توسط avije danesh

تربیت دختر از دیدگاه اسلام
به گزارش مرکز مشاوره خانواده آویژه: تربیت دختر از دیدگاه اسلام باید از همان ابتدای نوزادی و حتی دوران جنین آغاز شود . تربیت دختر از دیدگاه اسلام مانند پرورش گل وگیاه میباشد . وقتی گل میکاریم ابتدا زمینه رشد آنرا فراهم میکنیم . زمین خوب ، کود مناسب و بذر خوب . پس از آن زمینه پرورش گل را فراهم میکنیم . نور کافی ، آبیاری بجا ، به اندازه و به موقع . این عوامل باعث میشود ما بتوانیم گلی زیبا داشته باشیم با رشد خوب و پرورش مناسب . تربیت دختر از دیدگاه اسلام نیز همینگونه است . ما برای یک تربیت خوب ابتدا باید زمینه رشد و پرورش دختر رافراهم کنیم سپس به تربیت او بپردازیم . در اسلام از نظر صواب و گناه تفاوتی میان دختر و پسر نیست . از نظر آفرینش نیز میان پسر و دختر برتری وجود ندارد و هر دو یک شان و عزت را دارند .

تربیت دختر از دیدگاه اسلام از آنجهت بسیار مهم است که او در آینده مادر خواهد شد . مادر یعنی مربی . کسی که مسیرآینده را با تربیت فرزندانش تعیین میکند . تربیت دختر از دیدگاه اسلام امری خطیر و بزرگ است که میتواند سامان دهنده جهان باشد . میتواند دنیا را متحول کند . تربیت دختر از دیدگاه اسلام یعنی پایه ریزی جهان اسلام . یعنی پرورش نسلی که بر پایه و اساس نیکی ونیک بینی برپا خواهد شد . یک دختر نیک اندیش نسلی نیکو صفت در دامان خود پرورش خواهد داد.

اصول تربیت دختر از دیدگاه اسلام
اصول تربیت دختر از دیدگاه اسلام بر اساس جهان بینی اسلامی برپا شده است . مسلما در مکتب اسلام اولین اصل از اصول تربیت دختر از دیدگاه اسلام مسلمان بودن دختر میباشد . شناخت درست و محقق شده اسلام جزو اولین اصول تربیت دختر از دیدگاه اسلام میباشد . دختری میتواند نسل آینده را با مکتب اسلام آشنا کند که خود با این مکتب آشنا باشد . از دیگر اصول تربیت دختر از دیدگاه اسلام برخوردار بودن از مهر وعاطفه کافی والدین یا اولیا نسبت به دختر میباشد . تربیت زمانی به نتیجه میرسد که دختر کسر مهر و محبت نداشته باشد .

چون دختر موجودی عاطفی است اگر ازمحبت وافی برخوردار نباشد ممکن است از مسیر عادی زندگیش منحرف شود . برخوردار بودن از عاطفه خانواده برای یک دختر یک نیاز است . اصول تربیت دختر از دیدگاه اسلام از حمایت عاطفی جانب داری میکند . رابطه پیامبر با دخترش آنقدر قوی بود که اورا ام ابیها مینامید . این نشان دهنده رابطه خوب عاطفی میان پدر و فرزند میباشد . از دیگر اصول تربیت دختر در اسلام توانایی ایجاد رابطه اجتماعی است . دختر از نظر اسلام باید درست را از نا درست و سره را از ناسره تشخیص دهد . یک دختر باید میریت صحیح داشته و بتواند روابط خانوادگی را پیوند دهد . برای دانستن اصول تربیت فرزند دختر از مشاوره کودک آویژه کمک بگیرید.


مراحل تربیت دختر ازدیدگاه اسلام
مراحل تربیت دختر از دیدگاه اسلام به چند دوره تقسیم میشود . اولین مرحله ، زمانی است که جنین در داخل رحم مادر میباشد . این مرحله بسیار مهمی است . چون اندامهای حسی _حرکتی ، اندامهای عصبی و غیره تشکیل میشود . این جنین اگر مورد مراقبت قراربگیرد فرزندی سالم و سر حال خواهد شد . جنین در داخل رحم نیز میتواند رفرنس های عاطفی را دریافت نماید . او در رحم مادر با پیامهای حسی _عاطفی احساس آرامش کسب میکند . او در آینده میتواند این حس را به همسر ، فرزندان وجامعه منتقل کند .

دومین مرحله از مراحل تربیت دختر از دیدگاه اسلام از یک سالگی تا هفت سالگی میباشد . در این مرحله به دختر از طریق بازی میتوان خوشرفتاری و تعاملات اجتماعی را آموخت . میتوانیم استعدادهای اورا کشف کنیم . اجازه بدهیم تجربه کند . تجربه کردن نیز از مراحل تربیت دختر از دیدگاه اسلام است . در قالب قصه و حکایت اورا باخطرات اجتماع و همینطور راه برخورد درست با معضلات آشنا کنیم  . البته نباید اورا بترسانیم . آشنا کردن با ترساندن تفاوت دارد . مراحل تربیت فرزند را از مشاوره تلفنی خانواده آویژه بگیرید.

اهمیت تربیت دختر از دیدگاه اسلام
اهمیت تربیت دختر از دیدگاه اسلام از این جهت است که یک دختر مسلمان باید محترم شمرده شود . جایگاه دختر دراسلام ازآنجهت اهمیت دارد که زنانی همچون خدیجه ، مریم ، فاطمه و سمیه نقشی اساسی و مهم در زنده نگهداشتن اسلام داشتند . دختر در اسلام نقش تلطیف کننده روابط انسانی در جامعه و خانواده را دارد . اهمیت تربیت دختر از دیدگاه اسلام بسیار  مهم است . جامعه همیشه نیاز به یک مربی و تربیت کننده دارد که بتواند جامعه را در جهت درست هدایت کند . لذا دختر به عنوان مربی فرزندان از اهمیت ویژه و خاصی برخوردار است . تربیت دختر مهم است چون او باید قدر خود را درجامعه بداند .

دختران مسلمان فقط یک مادر نیستند آنها پیام رسان حرکتهای حق طلبانه هستند . مانند زینب در صحرای کربلا که پیام رسان خون پاک برادرش به جهانیان بود . اگر دختری مانند زینب نبود شاید جهان هرگز پیام کربلا را به این زیبایی شنیده نمیشد . دختر مسلمان با اجتماعی زیستن میتواند از اسلام دفاع کند . یک دختر مسلمان با تعامل زیبای اجتماعی خود پیامی عملی است از اینکه اسلام دینی اجتماعی است . اسلام هیچکس را در انزوای اجتماعی نمیخواهد و دختر نیز از این قاعده مستثنی نیست . دختر به عنوان مادر آینده باید در اجتماع باشد . باید بتواند حرمت خود را حفظ کند . باید با عزت نفس پلیدی را از خود دور نماید .


ضرورت تربیت دختر از دیدگاه اسلام
ضرورت تربیت دختر از دیدگاه اسلام دارای اهمیت فراوانی است . چون اسلام بر داشتن عزت نفس دختران تاکید فراوان دارد . یک دختر مسلمان با تربیت درست عزت نفس بالایی خواهد داشت . ضرورت تربیت دختر از دیدگاه اسلام بر پایه علم و شناخت  برنامه ریزی شده است . اعتماد به نفس دختر مسلمان بالا است و میتواند با توانایی هایش جهان را رو به جلو هدایت کند . در جامعه ای که دختر درست تربیت نشود مسلما جوانان نیز درست هدایت نخواهند شد . حال که به ضرورت تربیت دختر از دیدگاه اسلام پی بردیم بهتر است درست عمل کنیم . با تربیت درست به دختر خود شخصیت و احترام ببخشیم . با او مانند یک کنیز برخورد نکنیم که فقط به امور آشپزی و خانه داری بپردازد .

دختر ازدیدگاه اسلام جایگاهی والا دارد . او بانوی خانواده است که به امور خانواده سر و سامان میبخشد . خانه را مدیریت میکند و با تدبیر و اندیشه زخمهای اجتماعی ، اقتصادی و غیره را بهبود میبخشد . دختر رفیق پدر و همدم مادر است . باید  با او درنهایت ملاطفت و شعور برخورد شود تا بتواند جایگاه خود را حفظ کند . باید از آسیبهای اجتماعی به دور باشد تا باسلامت روحی و جسمی به وظایف خود عمل کند . دختری میتواند در اجتماع و خانواده به عنوان مربی درست عمل کند که عقده نداشته باشد . گره های روحی مانع از  درست عمل کردن او میشود . برای تربیت فرزند باید اصول آن را رعایت کنید وگرنه کودک به پرخاشگری و عوارض دیگر مبتلا می شود.

مشاوره و خانواده 
با مراجعه به مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی به تربیت درست دخترانمان اهتمام بورزیم . با مشاوره تربیت کودک فرزندی سالم تربیت کنیم که در آینده بتواند از عهده وظایفش بر بیاید . مشاوره کودک لازمه تربیت درست کودکانمان است . متاسفانه در تربیت دختر درجامعه ما یا افراط میشود یا تفریط . یعنی برخی از ما آنقدر به دخترمان محبت میکنیم که لوس و خودمحور میشود . برخی نیز آنقدر غرق تابو ها هستند که او را محدود میکنند . آنها ازاودختری منزوی  و متعصب میسازند . هردو روشی اشتباه است . در تربیت دختر تعادل و میانه روی حرف اول را میزند .

د رمثالی که برای پرورش گل زدیم . اگر به یک گل بیش ازحد آب که مایه حیات است بدهیم ریشه گل را میپوسانیم . اگر گل در معرض نور شدید آفتاب قرار بگیرد برگهایش میسوزد . اما هرکدام اگر به اندازه باشد گل را بارور میکند . آنرا میپروراند . در تربیت دختر نیز از هیچیک از عوامل غافل نباشیم . به اندازه لازم و کافی مهر بورزیم . در عین حال به تادیب او اهمیت دهیم . تا گلی داشته باشیم از گلهای بهشت . این گل زیبا باعث سعادت ما ، خود و جامعه فردا خواهد شد . دختری با اعتماد به نفس ، با عزت نفس بالا و با محبت بیکران که میداند کجا محبت خود را بی صرفه مصرف کند . کجا خشم بگیرد و کجا اقتدار داشته باشد . شماره مشاوره خانواده آویژه در خدمت شما عزیزان می باشد.

 

خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه تربیت کودک تلفنی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع: The Importance of Girls’ Education in Islam | Facts about the …

 نظر دهید »


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خطرات احتمالی در فضای شن بازی و آب بازی

29 فروردین 1404 توسط avije danesh

شن های بازی ( sand play )
به گزارش مرکز مشاوره خانواده آویژه: شن های بازی یک راه عالی برای توسعه فکری کودک در بحث مشاوره کودک هستند . بازی شن و ماسه یک راه عالی برای کودک شما است که مهارت های حرکتی دست ، حس لامسه و احساس بافت های مختلف و مفاهیمی مثل پر و خالی را بیاموزد . گودال ماسه بازی در پارک های عمومی نیز به شما این امکان را میدهد که با کودک بازی کنید . سن هشت تا دوازده ماهگی برای کودک سن یادگیری کار با شن های بازی است . بعضی کودکان زودتر از این سن مفهوم شن های بازی را درک میکنند . شما میتوانید به عنوان یک جایگزین ، یک ظرف بزرگ و یکپارچه با چند سانت ذرت پر کنید . اجازه دهید که فرزند شما با ریختن چاشنی و ریختن کره ذرت با فنجان و قاشق های کوچک تمرین کند تا این بازی را یاد بگیرد .

 

کودک بازی با شن را یاد بدهیم ؟
نوزادان و کودکان نوپا با کشیدن چیزها به دنیای خود آنها را کشف میکنند . کودکان کوچک نمیفهمند که چه چیزی میتوانند یا نمیتوانند بخورند . نوزادان همه چیز را در دهان خود میگذارند تا ببینند که چه طعمی دارد پس خوردن شن های بازی چیز عجیبی نیست . برای آموزش دادن این موضوع ، به کودک خود بگویید : ” ما غذا را در دهانمان میگذاریم ، نه شن و ماسه و اشیا را ” . اکثر بچه ها به سرعت میفهمند که شن و ماسه خوب نیست و آنرا در دهان خود نمیگذارند . اما اگر نگران نباشید و منتظر بمانید تا کودک شما در گودال شنی بازی کند ، بزودی از این مرحله خارج میشود . شما میتوانید در هنگام بازی کودک با شن های بازی بر او نظارت کنید . بازی با شن اثرات زیادی روی کودک دارد. اگر کودک پرخاشگری می کند بازی می تواند میزان پرخاشگری کودک را کاهش دهد.

 

فواید شن های بازی برای کودکان ( the benefits of playing sand )
فواید شن های بازی برای کودکان بسیار زیاد است . شن های بازی از مهمترین وسایل لذت بردن کودکان در هنگام بازی هستند . هنگامی که والدین با کودکان به سواحل دریا میروند مشاهده میکنید که کودکان با سطل های پلاستیکی از ساختن قلعه های شنی چه لذتی میبرند . این شن های بازی در واقع بخش خلاقیت مغز کودکان را تحریک میکنند و کودکان را خلاق تر از آنچه پیش از این بوده اند میکنند . از فواید شن های بازی برای کودکان میتوان به اثر این نوع بازی در هماهنگی مغز با سایر سیستم های حرکتی کودک اشاره کرد . در واقع شن بازی کودک را به نوعی دچار هماهنگی در تفکر و قدرت حرکتی میکند . همچنین در یادگیری کودک اثرات مثبتی دارد که در بعد به آن اشاره میکنیم. برای آگاهی از فواید شن بازی کودکان با مشاوره آویژه همراه باشید.

مضرات شن های بازی برای کودکان
مضرات شن های بازی برای کودکان به طبع چالش برانگیز است . چاله های شن و ماسه وسایلی برای بازی در فضای باز و پر از شن و ماسه است . دانه های شن و ماسه به کودکان اجازه میدهد تا بازی های سرگرم کننده مثل ساختن و مدل سازی اشیاء را از شن و ماسه انجام دهند . چاله های شن و ماسه در زمین های حیاط و فضای باز مانند پارک ها و زمین های بازی وجود دارند . چگونه ممکن است یک کودک مجروح شود ؟ مضرات شن های بازی برای کودکان و خطرات آن برای کودک چیست ؟ نکات زیر میتواند از اثرات سو بازی با شن و ماسه در کودکان باشد :

خفه گی با ریز دانه ها
زخم و کبودی
گزش و نیش
سوزش
عفونت
شرح مختصر مضرات شن های بازی
شن و ماسه یا اشیاء که در شن و ماسه یافت میشوند ممکن است در دهان قرار بگیرند که باعث میشود کودکان آنها را ببلعند و خطراتی مثل خفگی دارند . اشیاء تیز ممکن است در شن و ماسه وجود داشته باشد که ممکن است در طول بازی باعث حادثه شود . بسیاری از حشرات میتوانند در شن و ماسه مرطوب زندگی کنند و ممکن است کودکان در هنگام بازی دچار نیش یا زخم شوند . در صورت بازی در خارج از منزل در یک گودال ماسه ای بدون سایه ، کودکان ممکن است دچار آفتاب سوختگی شوند . این گودالها میتوانند به یک منبع عفونت تبدیل شود چرا که حیوانات ، به ویژه گربه ها ، و حتی بعضی از کودکان از آنها به عنوان توالت استفاده میکنند . اینها از مضرات شن های بازی برای کودکان است .

خطرات شن های بازی کودکان   ( the dangers of playing sand ) 
خطرات شن های بازی کودکان در بالا مختصرا بیان شد اما این صدمات چقدر رایج است ؟ حتی اگر کودک شما شن و ماسه برای بازی نداشته باشد ، ممکن است که شن در فضای خانه در چشم او برود . اگر در چشم کودک قرمزی دیدید یا اگر او بیش از حد چشمش را لمس کرد ، مهم است که چشم او را مالش ندهید زیرا شن میتواند قرنیه را خراش دهد . برای از بین بردن ذرات شن ، چشم کودک خود را با چرخاندن سرش بر روی سینک و گرفتن چشم آسیب دیده زیر آب شستشو دهید ، اگر چشم او همچنان به او آسیب برساند ، او را بلافاصله به دکتر ببرید . در حالی که دیده شده است که افراد در اثر شن و ماسه آسیب دیده و در بدن آنها عفونت رخ داده است ، هیچ آمار منتشر شده در دسترس وجود ندارد. برای اینکه از خطرات شن بازی کودکان مطلع شوید با مشاوره کودک آویژه در ارتباط باشید.

قوانین مربوط به شن های بازی
آیا یک قانون یا یک استاندارد برای چاله های شن و ماسه وجود دارد ؟ هیچ قانون یا استانداردی مربوط به چاله های شن و ماسه وجود ندارد و تنها والدین میتوانند با رعایت نکات بهداشتی خطرات شن های بازی کودکان را کمتر کنند زیرا فواید شن های بازی برای کودکان زیاد است . لطفا در هنگام انتخاب و یا استفاده از یک پک شن و ماسه سعی کنید یادآوری های ایمنی را در ذهن داشته باشید . اطمینان حاصل کنید که گودال شن و ماسه به خوبی تخلیه شده و آن را تا حد ممکن خشک نگه دارید . دانه های شن و ماسه هنگام استفاده در معرض پوشش نیستند اما بعد از استفاده یک پوشش روی آن بکشید تا از استفاده از آن به عنوان توالت برای حیوانات خانگی و ولگرد جلوگیری شود . فواید شن های بازی برای کودکان باعث میشود که خطرات آنرا با کنترل کردن کمتر کنیم .


محیط بهداشتی شن های بازی برای کودک
محیط بهداشتی شن های بازی برای کودک کمتر در پارک ها یافت میشود . برای این کار شما میتوانید در حیاط خانه خود یا درب منزل خود یک گودال شن و ماسه تمیز ایجاد کنید و از پارچه به عنوان سایه هم میتوان برای پوشش گودال ماسه استفاده کرد . پوشش پلاستیکی حاوی شن و ماسه مرطوب است و بنابراین توصیه نمیشود . برای مرتب کردن و حذف خاک و زباله به طور منظم از شن و ماسه استفاده کنید . این همچنین کمک میکند تا شن و ماسه هوا بکشد و راه خوبی برای ضد عفونی کردن آن است . اگر در تمیزی شن و ماسه شک دارید آنرا با شیلنگ آب شستشو دهید . اطمینان حاصل کنید که سایه بان بر گودال شن و ماسه وجود دارد و کودکان لباس های مناسب را شامل کلاه و کرم های ضد آفتاب استفاده میکنند .

محیط بهداشتی شن های بازی برای کودک ممکن است آلوده شوند . اگر شن و ماسه نیاز به ضد عفونی شدن داشته باشد ، همانطور که در مورد یک حیوان که آن را به عنوان یک توالت استفاده میکند ، میتوانید آنرا را با مواد شوینده خفیف یا خانگی ضد عفونی کننده رقیق شده در آب غرق کنید و دانه های بیماری زا را از بین ببرید . هنگام بازی در خارج از منزل همیشه کودکان خود را کنترل کنید .  توکسوپلاسموز عفونتی است که میتواند از گربه ها به انسان ها از طریق چاله های شنی انتقال یابد . این عفونت معمولا به عنوان یک بیماری خطرناک در کودکان و بزرگسالان اتفاق میافتد و باعث ناباروری شدید میشود . اگر به اطلاعات بیشتر در مورد اثر شن های بازی در مشاوره تربیت کودک نیاز دارید به یک مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی مراجعه کنید. برای اینکه محیط بهداشتی شن بازی برای کودکان تهیه کنید با مشاوره تلفنی خانواده آویژه همراه باشید.

خدمات مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره کودک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع: Sand Play: Development Benefits 

 نظر دهید »


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

برخورد با کودک لجباز و پرخاشگر

28 فروردین 1404 توسط avije danesh

به گزارش مرکز مشاوره خانواده آویژه: چگونه با کودک لجباز و نافرمان خود رفتار کنم؟

نه تنبیه بدنی و نه همراهی کردن بیش از حد با کودک خودسر و نافرمانتان  نمی‌تواند موجب شود که عادت بد لجبازی کردن بر سر هر موضوعی از سرش بیفتد.

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه بهترین و صحیح‌ترین راهکارها را برای رفتار با چنین کودکانی را به شما توصیه کرده اند که توجه به آنها می‌تواند در شیوه تربیتی فرزندتان اثرات بسیار خوبی برجا بگذارد. از این رو توصیه می کنیم مقاله زیر را تا انتها با دقت بخوانید.

 

ویژگی های کودکان لجباز
راه های شناسایی یک کودک لجباز چیست؟🙄

اول از همه باید به این نکته توجه داشته باشید که همه کودکان بسته به مقتضیات سنی که دارند در مراحل خاصی از زندگی تا حدی لجباز و نافرمان هستند.😓

اما شاید گاهی اوقات متوجه غیرطبیعی بودن این ویژگی در فرزندتان ‌شوید😐. برای فهمیدن این موضوع که کودک شما چقدر لجباز و نافرمان است، نیاز به انجام کار خاصی نیست. کافی است که در مواقع مختلف نوع رفتارهایش را بررسی کرده و خیلی راحت به جواب سوالتان برسید.

اگر متوجه نکات زیر در رفتارش شدید، شک نکنید که فرزند شما یک کودک سرکش و نافرمان است و نیاز به اصلاح شدن دارد:

نسبت به حرف‌های شما بی توجه است و در برابر خواسته‌هایی که از او دارید به شدت مقاومت می کند.

برای رسیدن به خواسته خود از هر روشی استفاده می کند. از داد و فریاد کشیدن تا پرتاب کردن وسایل به سمت شما و گریه کردن.

در برابر حرف هیچ فردی از خود نرمی نشان نمی دهد و ذهنش مدام پر از راه هایی برای شیطنت و حرف گوش نکردن و اذیت کردن است.

به هیچ عنوان متوجه کار اشتباهش نمی شود و حتی اگر هزار بار هم به وی تذکر دهید که کاری که انجام داده اشتباه بوده و نباید آن را تکرار کند، باز هم همان رویه سابق را تکرار می کند.

در رفتار با هم سن و سال هایش مدام به دنبال اذیت کردن آنهاست و سعی می کند تا آنها را با خود همراه سازد.

اگر با عواقب کار اشتباهش مواجه شود به جای مسئولیت پذیری شروع به سرکشی می کند.

به هیچ وجه اهل همراهی و سازش نیست و در تمام کارهایی که باید انجام دهد شبیه یک فرد سرکش رفتار می کند.

کافی است کودک شما چند مورد از این ویژگی ها را در وجودش داشته باشد یا حتی یک مورد از آنها را شدیدا در وجودش احساس کنید، شک نداشته باشید که فرزند شما یک کودک سرکش و لجباز است و نیاز به اصلاح این رفتار اشتباهش دارد.

می‌توانید به ویژگی سه گانه در رفتار کودکتان توجه کنید تا بهتر متوجه شدت لجبازی هایش شوید. مشاوره خانواده تلفنی آویژه در خدمت شما عزیزان می باشد.

میزان نافرمانی در بین کودکان سنین خاص چقدر است؟
گاهی اوقات متوجه این موضوع می شوید که فرزند سرکش و لجباز شما به مرور زمان آرام تر شده و کمتر در برابر خواسته های نامعقولش مقاومت می کند.

✅ البته که عکس این موضوع هم کاملا در مورد کودکان صدق کرده و گاهی اوقات شاهد این هستید که فرزند دلبندتان هر چقدر از نظر سنی جلوتر می رود، میزان تبعیت و فرمان برداری اش از شما کمتر می شود.

✅ این موضوع بیش از همه تحت تاثیر واکنش‌های شما در برابر عادت های اشتباهش در سنین مختلف قرار دارد.

با این حال توجه به این نکات برای فهم میزان لجبازی های کودکانه در سنین مختلف می‌تواند شما را بهتر راهنمایی کند:

❌ رفتارهای لجبازانه و نادرست کودکان در برخی از مراحل سنی آنها کاملا طبیعی است اما نتیجه یک مطالعه نشان می‌دهد، اکثر کودکان بین سنین 18 ماهگی تا 3 سالگی رفتارهایی بر مبنای لجبازی و یک دنده بودن بیشتری از خود نشان می دهند.

❌ در واقع از این سن، هرچه که بچه ها بیشتر متوجه این موضوع شوند که قدرت رد درخواست والدین خود را دارند، میزان لجبازی شان هم بیشتر می شود.

❌ اگر شما به عنوان والدین کودک خود در این دوره زمانی حساس که کودک معنای لجباز بودنش را می‌فهمد، نتوانید به درستی با وی رفتار کرده و این عادت را از سرش بیندازید. قطع به یقین در دوره های زمانی بالاتر هم نمی توانید برای کنترل کودک خود اقدامی انجام دهید.

❌ پس از گفتن این عبارت به سایرین خودداری کنید که کودک من سنی ندارد و نمی توانم به وی بابت رفتارهای لجبازانه ای که دارد، سخت گیری کنم.

❌ اقدام درست شما در این دوران می تواند عادت لجباز بودن در سنین بعدی را هم از سر کودکتان بیرون کند.

❌ سعی کنید برای حل این مشکل با کودک خودتان در برابر لجبازی هایی که از خودش نشان می دهد، مصمم رفتار کنید نه سرسخت.

❌ شک نداشته باشید، سرسخت بودن شما رفتارهای نادرست از سر لجبازی را در وجود فرزندتان تشدید خواهد کرد.

راه های مقابله با کودک لجباز و سرکش:
سعی کنید دلیل لجبازی کردن کودکتان را متوجه شوید:
برای برخورد صحیح با کودک لجباز خود، بهتر است، ابتدا دلیل رفتارهایش را متوجه شوید و بفهمید که چه چیزی باعث می شود که آنها مدام بر سر هر موضوعی لجبازی پیشه کنند.

🛑نکته:
❤️ مصمم بودن فرزندتان را در مورد یک موضوع را به هیچ عنوان پای لجباز بودنش نگذارید. مصمم بودن فرزندتان به معنای این است که در هدفی که برای خود تعیین می‌کند، ثابت قدم است و این یک ویژگی خوب در سنین بزرگسالی اش خواهد بود.

❤️ در حالی که لجبازی کودک شما باعث  می شود که از تغییر فکر و یا رفتار و صحبت اشتباهش جلوگیری کند. حتی اگر فشارهای زیادی برای تغییر رفتارش به کار ببرید، باز هم در کودک لجبازتان تاثیری ندارد. برای مشاوره کودک لجباز حتما با مشاوره خانواده آویژه در ارتباط باشید.

از عواملی که موجب حواس پرتی اش می شود، استفاده کنید:
احتمالا این موضوع را متوجه شده اید که بچه ها اغلب خیلی زود حواسشان پرت شده و تمرکز چندانی در دوره های سنی ابتدای زندگی خود بر روی مسائل مختلف ندارند.

❤️ بهتر است در مواقعی که فرزندتان برای به دست آوردن خواسته ای که نباید انجام شود، خیلی لجبازی از خودش نشان می دهد، حواسش را به موضوع دیگری پرت کنید.

❤️ شروع یک بازی جدید، نشان دادن اسباب بازی یا وسایل سرگرمی دیگر، داستان تعریف کردن همه و همه می توانند گزینه خوبی برای ایجاد حواس پرتی در فرزندتان باشد.

به هیچ عنوان با او بحث نکنید:
باید این واقعیت را بپذیرید که کودک لجباز شما همیشه آماده رویارویی و مشاجره بر سر موضوعات مختلفی است که چندان موافق میلش نیستند.

❤️ تا دیر نشده جلوی تکرار این عادت نادرست را بگیرید، هرگز با کودکتان بحث نکنید.

❤️ درعوض برای تبادل بحث و جنجالی که او منتظر آن است، شروع به گفتگو با وی کنید.

❤️ وقتی به کودکتان نشان دهید که آماده شنیدن حرف ها و صحبت هایش هستید، به مرور زمان این ظرفیت را برایش ایجاد خواهید کرد که او یاد بگیرد به جای گریه و زاری و فریاد کشیدن به حرف های شما گوش دهد.

ارتباط برقرار کردن با کودک خود را دست کم نگیرید:
این ایده سنتی را که فرزندتان را برای تنبیه کردن به خاطر لجبازی هایش به انجام کاری که اصلا دوست ندارد، مجبور کنید از ذهن خود بیرون بیاندازید.

❤️ این اقدام شما فقط کودکتان را سرکش و لجباز تر و یک دنده تر می سازد. طوری که ترجیح دهد حتی در مواقعی که شما نیستید به صورت پنهانی کار اشتباهش را تکرار کند.

❤️ به عنوان مثال اگر می خواهید که فرزندتان تماشای تلوزیون و یا بازی با موبایل را کنار گذاشته و بدون هیچ ناراحتی و بحث و جنجالی شروع به انجام دادن تکالیف مدرسه اش کند، سعی کنید ابتدا برای تایم مشخصی با او به تماشای تلوزیون بنشینید.

❤️ اقدام شما موجب ایجاد صمیمیت بین شما و فرزندتان می شود. پس از مدت کوتاهی از او بپرسید که آیا دوست دارد در حین خواندن کتابتان، او هم تکالیفش را در کنار شما انجام دهد و شروع به خواندن درس هایش کند. اگر ارتباط بین شما و کودک تان کمرنگ شود به پرخاشگری منجر می شود.

به فرزندتان چند گزینه مشخص برای انتخاب کردن بدهید:
اینکه مدام بخواهید به کودک لجبازتان چیزی را تذکر دهید تنها موجب شعله ور شدن رگه های مربوط به سرکشی در وجود اوست.😮

بهتر است گزینه های دیگری را برای جلوگیری از این حس و حال در کودک خود امتحان کنید.

❤️ به عنوان مثال به وی پیشنهاد دهید تا از بین گزینه هایی که برایش فهرست وار عنوان می کنید، یک گزینه را انتخاب کند. این اقدام شما موجب می شود که کودکتان احساس کند بر روی زندگی خودش کنترل داشته و مدام تحت کنترل شما قرار ندارد. موضوعی که اعتماد به نفس وی را هم به میزان زیادی افزایش می دهد.

نکته:
❤️ برای جلوگیری از سردرگمی فرزندتان در برابر انتخاب هایی که پیش پایش می گذارید، بهتر است که گزینه های کمتری را به وی پیشنهاد کنید.

❤️ ارائه دو تا سه مورد برای این راهکار کفایت می کند.

به عنوان مثال اگر درخواست شما از او این است که نظافت شخصی اش را انجام دهد از او بپرسید که دوست دارد اول حمام کند یا اینکه ناخن هایش را کوتاه کند. دوست دارد اول از کدام قسمت اتاقش شروع به نظافت کند، تختش را مرتب کند یا کمد لباس هایش را .

سر قول و قرارتان با فرزندتان بمانید:
تا حد امکان از بدقولی با فرزندتان امتناع کنید. 🙅‍♀️

❤️ اگر به وی قول داده اید که او را به پارک می برید، حتما به قولتان عمل کنید. حتی اگر کاری پیش آمد یا مثلا هوا ابری و بارانی شد.

❤️ به آنها توضیح دهید که چرا به وعده ای که داده اید عمل نکردید. اگر زیر قولتان بزنید اعتماد فرزندتان به شما کم شده و زمینه لجبازی هایش را فراهم می کنید.

❤️ اما اگر پس از عمل نکردن به وعده تان برایش علت این عدم تعهد خود به قولی که داده اید را توضیح دهید، شک نداشته باشید می تواند وضعیت بهتری را برای شما ایجاد کند و هم اینکه موجب شود، فرزندتان بهتر با موضوع کنار بیاید.

نکته:
❤️ گاهی اوقات خلف وعده شما به دلیل مسائل و موضوعاتی که دست شما نبوده و نمی توانید تسلطی روی آنها داشته باشید، کاملا طبیعی است اما اینکه مدام زیر قولتان زده و هر بار دلیل غیرقانع کننده ای را برای این بدقولی خود بیاورید، تنها فرزندتان را بدبین تر می سازد.

 آرامش را در خانه حفظ کنید:
اگر کودک شما در بیشتر اوقات تحت تاثیر شرایط شاد و بسیار آرامی در خانه اوقاتش را بگذراند، کمتر شرایطی برای لجبازی کردن ها و داد و فریاد زدن هایش فراهم می شود.

❤️ بهتر است اطمینان حاصل کنید که محیط خانه شما مکانی است که کودکتان در آن احساس امنیت کرده و راحت است. بحث و جدل های زیادی میان والدین می تواند زمینه ساز شکل گیری رفتارهای پرخاشگرانه و لجوجانه بیشتری در فرزند دلبندتان شود. برای حفظ آرامش در زندگی با مشاوره خانواده آویژه همراه باشید.

مهارت های مذاکره و صحبت کردن با فرزندتان را در خود تقویت کنید:
کودک لجباز شما به این راحتی از خواسته ای که دارد، کوتاه نخواهد آمد مگر اینکه قدرت قانع کردن شما به میزانی باشد که وی را در نهایت برای دور کردن از خواسته اش قانع سازید.

❤️ سعی کنید به جای وضع قانون برای آنها در سنین کم، با آنها به خوبی مذاکره و گفتگو کنید.

به عنوان مثال، اگر فرزند شما مدام در برابر درخواست هایش که محقق نمی شود، داد و فریاد کشیده و یا گریه و زاری راه می اندازد، با وی مذاکره کرده و دلیل رفتارهایش را کاملا دوستانه از او سوال کنید. به او یادآوری کنید که چقدر بعضی از رفتارهایش اشتباه بوده و می تواند او را به شخصیتی غیرمحبوب و حتی زشت تبدیل کند.

❤️ رسیدن به توافق در مذاکره با فرزندتان به او  یاد می دهد، به مرور زمانی و هر وقت که وارد جامعه شد، کارهایش را به جای بحث و جدل و دعوا در صلح کامل و بدون هیچ جنجالی انجام دهد.

سخنی از مشاوران آویژه

به اعتقاد مشاوران مرکز مشاوره تلفنی خانواده آویژه رفتارهای نادرست کودک شما اگر از سر لجبازی های بچه گانه شکل گرفته و به مرور زمان تحت تاثیر برخوردهای نادرست شما با آنها غیرقابل تغییر باشند، می توانند در آینده شرایط را برای آنها در برابر پذیرش نظرات مخالف دشوار کرده و میزان تاب آوری آنها را در ناملایمات زندگی تشدید کند.

اگر فکر می کنید که توانایی حل این صفت منفی کودکان خود را ندارید، بهتر است از سن خاصی آنها را به مشاوره برده و از یک فرد توانمند بخواهید این عادت را از سر کودک شما بیرون کند.

 نظر دهید »


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

از بیکاری شوهرم خسته شدم

28 فروردین 1404 توسط avije danesh

به گزارش مرکز مشاوره خانواده آویژه: اگر شوهر شما بیکار است، ممکن است برای شما و او وضعیتی دشوار و نگران‌کننده باشد. در اینجا چند نکته می‌تواند مفید باشد:

1. ارزیابی وضعیت: برای مدیریت این وضعیت، اولین گام ارزیابی دقیق وضعیت فعلی شوهرتان است. باید بررسی کنید که چرا بیکار شده است، چه تلاشی برای یافتن کار کرده است و آیا در حال حاضر در فرآیند جستجوی شغل است یا خیر.

2. حمایت روانی: بیکاری می‌تواند تأثیرات منفی بر روحیه فرد داشته باشد. این مهم است که شما به شوهرتان حمایت روانی ارائه دهید و نشان دهید که در این وضعیت تنها نیست. انگیزه و اعتماد به نفس را حفظ کنید و به او یادآوری کنید که بیکاری یک وضعیت موقت است و احتمالاً با تلاش و پشتکار مجدداً کار خواهد یافت.

3. برنامه‌ریزی مالی: در مواجهه با بیکاری، ممکن است نیاز باشد که برنامه‌ریزی مالی خانواده را تغییر دهید. سعی کنید برنامه‌های مالی مؤقتی را برای پوشش هزینه‌های ضروری ایجاد کنید و در همین حین، همسرتان را تشویق کنید تا در جستجوی شغل فعالیت کند.

با شوهرتان ارتباط برقرار کنید 💭👫
در مورد انباشته شدن قبض ها، چک ها و قسط های بانک با شوهرتان با کمال آرامش صحبت کنید. سعی کنید یک ارتباط سالم با شوهر بیکار خود برقرار کنید. سپس به او ثابت کنید که چقدر سخت و نشدنی است که هزینه های مالی بدون اینکه او کار کند، برطرف شوند. حتی اگر شما زن شاغلی هستید، سعی کنید به او ثابت کنید که با کار کردن یک نفر نمی توان زندگی را اداره و مدیریت کرد. نیاز است که هر دو نفر کار کنند. به او بفهمانید که شما وظیفه ای برای تامین هزینه های مالی زندگی مشترک ندارید و فقط می خواهید به او کمک کنید. اما در صورتیکه او خودش نیز به دنبال کار کردن باشد.

اگر شوهرتان فرد مسئولیت پذیری باشد و یا خانواده و فرزندان برایش اهمیت ویژه ای داشته باشند، مسلما صحبت کردن با او و بازگو کردن مشکلات می تواند او را به کار کردن تحریک کند. در این باره می توانید با مطالعه مقاله شیوه صحبت کردن با شوهر، اطلاعات مفیدی را کسب کنید.

 

به شوهرتان کمک کنید که شغل مناسبی پیدا کند 💁‍♀️ 💁‍♂️
اگر ماه ها است که شوهرتان بیکار است، بهتر است شما نیز برای جست وجو کار برای شوهرتان تلاش کنید. متاسفانه امروزه پیدا کردن کار به شدت سخت بوده و نرخ بیکاری رو به افزایش است. مردان گاهی به سختی می توانند بپذیرند که یک شغل سخت اما با درآمد پایین داشته باشند. سعی کنید گاهی موضوع پیدا کردن کار مناسب را مطرح کنید و به شوهرتان نشان دهید که می خواهید به او کمک کنید تا شغل مناسبی پیدا کند. اگر شوهرتان بیکار و بی مسئولیت است و به دنبال یافتن کار نیست، خودتان شروع کنید. در روزنامه ها، آگهی های استخدامی در اینترنت و … به دنبال یافتن یک شغل مناسب برای شوهر بیکار خود باشید. با این روال او خواهد فهمید که شما نسبت به کار کردن او مصمم بوده اید و نمی تواند با بهانه تراشی از کار کردن فرار کند. برای راهنمایی بیشتر با مشاوره تلفنی خانواده آویژه همراه باشید.

از خانواده شوهرتان کمک بگیرید 👵👴👨
آیا شوهرتان بعد از ازدواج با شما از کار کردن فرار می کند؟ یا در زمان مجردی نیز پسر تنبل و بی مسئولیتی بوده است؟ اگر از زندگی با مرد بیکار خسته شده اید، می توانید از پدر و مادر شوهرتان کمک بگیرید. موضوع بی پولی شوهر و امتناع از کار کردن او را با خانواده اش درمیان بگذارید. شاید پدر و مادر همسرتان بتوانند به شما کمک کنند تا با مرد بیکار خود مقابله کنید.

البته در برخی از موارد، مرد بیکار از خانواده و اعضای خانواده خود بیکار بودن و بی مسئولیتی را الگو برداری کرده است. شاید پدر یا برادرانش نیز این رفتار را داشته اند. در این شرایط آنها نه تنها نمی توانند به شما کمک کنند، بلکه خودشان یک الگوی اشتباه و نامناسب برای شوهرتان هستند.

کمی از شوهرتان فاصله بگیرید 👩‍🦱      ↔       👨‍🦱
فاصله گرفتن و ایجاد یک جدایی موقت به معنای طلاق به خاطر بیکاری شوهر نیست. اگر بیکاری شوهرتان و بی پولی او را نمی توانید تحمل کنید و او همچنان به همین روال ادامه می دهد. بهتر است مدتی از هم فاصله بگیرید. این مورد را به عنوان یک تنبیه کوچک برای شوهر بی پول و بیکار در نظر بگیرید. هنگامی که شما و فرزندان از او جدا شوید و تنها بماند، متوجه می شود که اشتباه کرده است. او مجبور است برای به دست آوردن خرج خوراک و پوشاک و مسکن خود کار کند و منبع درآمدی داشته باشد. شاید این جدایی بتواند شوهر شما را کمی به یک مرد مسئولیت پذیر تبدیل کند. البته مراقب باشید که در این مورد زیاده روی نکنید. زیرا ممکن است نتیجه عکس داشته باشد و شوهرتان به نبودن شما و فرزندان عادت کند.

از مشاوره کمک بگیرید 🧕
اگر از زندگی با مرد بیکار خسته شده اید و نمی توانید مشکل شوهری که کار نمی کند را بیابید، بهتر است به دنبال یک کمک حرفه ای باشید. مشاوره خانواده می تواند به شما کمک کند تا علت بی انگیزگی شوهرتان برای کار کردن را پیدا کنید. روانشناس می تواند تشخیص دهد که آیا شوهرتان مشکلات مربوط به افسردگی دارد؟ یا صرفا از سندرم امتناع از کار رنج می برد. سپس مشاور می تواند با توجه به یافته های خود، به شما کمک کند تا به زندگی با مرد بیکار خاتمه داده و شوهرتان را به یک مرد مسئولیت پذیر که کار مناسبی دارد تبدیل کنید. البته شاید نیاز باشد که مشاور با شوهرتان به صورت حضوری ملاقات داشته باشد تا بتواند علت و دلیل بیکاری و فرار از کار را بیابد. مشاوره خانواده تلفنی آویژه در خدمت شما عزیزان می باشد.

 

سخنی از مشاوران آویژه
شوهری که کار نمی کند می تواند زندگی مشترک و خانواده خود را به سمت نابودی بکشاند. مسلما زندگی با مرد بیکار به شدت سخت و ناامید کننده خواهد بود. مخصوصا در دنیای امروز که هزینه ها و مشکلات اقتصادی هرروز رو به افزایش هستند. بیکاری شوهر می تواند فشار و استرس زیادی را به همسر و فرزندان وارد سازد. پس به یاد داشته باشید که در اولین مرحله مهم است که به فکر سلامتی جسمانی و روانی خودتان و فرزندانتان باشید. سپس به مقابله و برخورد با شوهری که کار نمی کند بپردازید.

اگر شما شاغل نباشید و منبع درآمد مناسبی نداشته باشید، ممکن است استرس و فشار ناشی از شوهر بی پول و بیکار را بیشتر احساس کنید. زیرا نمی توانید حتی مایحتاج زندگی را تامین کنید. البته زنان شاغل هم ممکن است به شدت تحت تاثیر و آسیب های شوهر بیکار خود قرار بگیرند. زیرا باید بیشتر از آنچه که در توان است کار کنند تا بتوانند زندگی خود و فرزندان را از نظر مالی تامین کنند.

بهترین راهکار این است که برای حل مشکل کار نکردن شوهر به یک مشاور و یا روانشناس مراجعه کنید. اجازه ندهید بی پول شوهر و کار نکردن او به شما و فرزندانتان آسیب های جبران ناپذیری بزند. پس تا دیر شده برای مقابله با شوهر تنبل، بیکار و بی مسئولیت اقدام کنید. بیکاری شوهر ممکن است به افزایش پرخاشگری منجر شود.

سوالات متداول
با شوهر بیکار چگونه رفتار کنیم؟
وقتی او به دنبال شغل است، مثبت و حمایت کننده باشید. مهارت هایش را به او یادآوری کنید، به تصمیماتش احترام بگذارید و مطمئن شوید که او به دنبال یافتن کار مناسب است. اگر چنین نبوده و او انگیزه ای برای کار کردن ندارد، می توانید از مشاوره کمک بگیرید.

بیکاری شوهر چه تاثیری بر ازدواج و زندگی مشترک دارد؟
بیکاری به معنای از بین رفتن امنیت مالی است که یکی از دلایل رایج طلاق است. پول هر ازدواجی را تحت تاثیر قرار می دهد و وقتی وجود نداشته باشد، می تواند باعث تنش و عصبانیت شود و حتی باعث پایان ازدواج شود.

 نظر دهید »


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 6
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • ...
  • 286
خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

مشاوره تلفنی آویژه

جستجو

موضوعات

  • همه
  • استخدام
  • امریه سربازی
  • بدون موضوع
  • مشاوره تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره نظام وظیفه
  • معافیت سربازی
  • معافیت پزشکی
  • معافیت کفالت مادر
  • معافیت کفالت پدر

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس