مشاوره تلفنی آویژه

  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

شرایط سربازی دوقلوها// مرکز مشاوره آویژه

07 تیر 1404 توسط avije danesh

 

درباره وضعیت خدمت سربازی دوقلوها بیشتر بدانیم

به گزارش مرکز مشاوره آویژه خدمت سربازی برای تمام مردان بالای 18 سال که شرایط گرفتن معافیت دائم سربازی را ندارند، الزامی است. دوقلوها هم مانند دیگر افراد عادی، باید این دوره را بگذرانند.

حتی ممکن است برادرهایی که فاصله سنی کمی دارند، در یک زمان مشمول سربازی شوند. سوالی که در شرایط کنونی پیش می‌آید، این است که در این حالت تکلیف این افراد برای خدمت سربازی چیست؟

اگر یک برادر به خدمت اعزام شود، برادر دیگر می‌تواند از معافیت سربازی استفاده کند؟

در این مقاله مرکز مشاوره آویژه قصد داریم تا با وضعیت خدمت سربازی دوقلوها آشنا شویم و ببینیم که قانون دو برادری سربازی چیست و به چه افرادی و با شرایطی تعلق می‌گیرد؟

اگر دو برادر همزمان سرباز باشند

وضعیت سربازی همزمان دو برادر چگونه است؟
بسیاری از مشمولان، به دنبال کسب اطلاعات درباره سربازی دوقلوها هستند. این افراد با رسیدن به زمان سربازی خود، سوالات زیادی را مطرح می‌کنند. سوال بسیاری از برادران دوقلو این است که آیا هر دو برادر دوقلو باید به سربازی بروند یا معافیت‌هایی به آنان تعلق می‌گیرد؟؟

🟢 در پاسخ به این افراد باید گفت که قانون نظام وظیفه در این مورد روشن است. در قانون آمده است که همه مردان بالای 18 سال ایرانی که معافیت نداشته باشند، باید به سربازی بروند. این قانون در مورد برادران دوقلویی که مشمول سربازی می‌شوند هم صدق می‌کند. گذراندن دوره سربازی برای برادران دوقلو فرقی با دیگر افراد ندارد و آنان هم باید این دوره را به طور کامل بگذرانند. بنابراین هیچ گونه معافیت دائمی از خدمت سربازی به برادران دوقلو تعلق نخواهد گرفت.

🟢 اما دوقلوها می‌توانند از معافیت‌هایی که تحت عنوان «قانون سربازی همزمان دو برادر» در قانون نظام وظیفه آمده است، استفاده کنند.

🟢 بر طبق این قانون برادرانی که دوره سربازی آن‌ها همزمان می‌شود یا برداران دوقلو و چندقلو می‌توانند از معافیت‌هایی که موقتا برای آنان در نظر گرفته می‌شود، استفاده کنند.

🟢 البته بهتر است بدانید که معافیت موقت سربازی، تنها برای چند ماه یا چند سال اعتبار دارد و افراد پس از اتمام دوره معافیت خود، باید برای اعزام سربازی، اقدام کنند. در ادامه مقاله درباره قانون دو برادر همزمان سرباز و شرایط آن صحبت خواهیم کرد.

حتما بخوانید: شرایط معافیت سربازی متولدین 54 تا 64

قانون سربازی همزمان دو برادر چگونه است؟
قانون سربازی همزمان دو برادر، یکی از مجموعه قوانین سازمان نظام وظیفه است. بر اساس ماده 44 قانون خدمت وظيفه عمومي، برای سربازی همزمان دو برادر، شروطی قرار داده شده است. این شرط‌ها، برای چند برادر هم قابل استفاده است.

🟢 بر طبق این قانون اگر هر دو برادر در شرایط اعزام به صورت همزمان قرار داشته باشد، و یک برادر در حال گذراندن خدمت سربازی باشد، برادر دیگر می‌تواند تاریخ اعزام خود را تا پایان خدمت برادر اول ، به تعویق اندازد.

🟢 البته باید توجه داشت که این مدت زمان تعویق، موقتی است و برادر دوم باید پس از اتمام دوره خدمت برادر اول، برای اعزام به سربازی اقدام کند. البته استفاده از این قانون، شرایطی دارد که در بخش‌های بعدی مقاله به آن‌ها می‌پردازیم. این قانون به دلیل مشکلاتی که ممکن است در اثر سربازی همزمان دو برادر برای خانواده و خود برادران پیش بیاید، وضع شده است.

🛑 سوال مهمی که پیش می آید این است که آیا برادران دو قلوها و یا یکی از آن ها می توانند از کسری خدمت دو برادر همزمان استفاده کنند؟

به عبارت دیگر، اگر دو برادر به صورت همزمان واجد شرایط اعزام به خدمت سربازی شوند، آیا یکی از آن ها می تواند به دلیل همزمانی تاریخ اعزام خود با برادرش، مدتی از سربازی خود را کم کند؟

در پاسخ به سوال فوق باید گفت که قانون سربازی دو قلوها یا دو برادر همزمان صرفا به صورت معافیت موقت پیش بینی شده و برادران دوقلو نمی توانند به موجب شرایط خود از کسری خدمت برادران دو قلو استفاده کنند.

به عبارت دیگر، یکی از برادران دوقلو نمی تواند به دلیل همزمانی تاریخ اعزام خود با برادرش، کسری خدمت دو برادر همزمان دریافت کرده و مدت زمان سربازی خود را کاهش دهد و صرفا می تواند تا پایان خدمت برادرش از معافیت موقت استفاده نماید.

 آیا برداران دوقلو باید با هم به سربازی بروند؟
قانون سربازی دوقلوها نیز مانند قانون سربازی همزمان برادران است. اگر هر دو برادر دوقلو همزمان و یا با فاصله زمانی کم مشمول خدمت شوند، می‌توانند از این قانون استفاده کنند. به این ترتیب، اگر یکی از برادران وارد خدمت سربازی شود، برادر دیگر با داشتن شرایطی می‌تواند معافیت موقت از سربازی دریافت کند.

🟢 به عبارت دیگر برادر دیگر می‌تواند با ارائه مدارک لازم، اعزام خود را تا پایان دوره سربازی برادری که به سربازی رفته است، عقب بیندازد تا سربازی آن‌ها به صورت همزمان نباشد.

تعویق خدمت سربازی دوقلوها چه شرایطی دارد؟
گفتیم که یکی از برادران دوقلو می‌تواند اعزام خود را تا پایان دوره سربازی برادر خود، به تعویق اندازد اما استفاده از این قانون شروط مهمی دارد. این شروط برای همه برادران که به صورت همزمان مشمول سربازی می‌شوند و همچنین برادران دوقلو نیز صادق است. شرایطی که قانون سازمان نظام وظیفه برای این نوع معافیت موقت تعیین کرده، شامل موارد زیر است:

1. نداشتن غیبت سربازی برای برادران اعزامی به خدمت، یکی از مهم‌ترین شرایط برای این قانون است. برای تعویق اعزام به سربازی یا معافیت موقت، هر دو برادر نباید به هیچ عنوان غیبت سربازی داشته باشند.
2. ارائه برگه خدمت سربازی برادر یا برادران بزرگ‌تر، ملاک اجرای این قانون است. به عبارت دیگر برگ اشتغال به خدمت برادر، باید برای تعویق اعزام برادر دیگر ارائه شود.
مدارک لازم برای تمديد تاريخ اعزام به خدمت
هنگامی که برای تمديد تاريخ اعزام به خدمت به مراکز پلیس+10 مراجعه می‌کنید، باید این مدارک را به همراه داشته باشید:

1. مدارک شناسایی برادر اول که به خدمت اعزام شده است شامل کپی کارت ملی، کپی شناسنامه، برگه اعزام به خدمت و …
2. مدارک شناسایی برادر دوم که برای تمدید تاریخ اعزام خود اقدام کرده است، شامل کپی شناسنامه و کارت ملی و کپی مدارک تحصیلی
3. گواهي اشتغال به خدمت برادر اول که به خدمت سربازی اعزام شده است.
4. مدارکی که نشان دهد هر دو برادر هیچ غیبتی در سربازی نداشته باشند. به عبارت دیگر پشت دفترچه هر دو برادر نباید غیبت درج شده باشد و سازمان نظام وظیفه هم باید این موضوع را تایید کند.
مراحل تمديد تاريخ اعزام به خدمت مشمول
برادران دوقلو می‌توانند برای تمدید تاریخ اعزام به سربازی خود، به یکی از مراکز پلیس 10+ مراجعه کنند. برای پیگیری انجام مراحل تمديد تاريخ اعزام به خدمت برادر، این مراحل را دنبال کنید:

⭐ در مرحله اول، یکی از برادران باید دوره سربازی خود را آغاز کرده باشد. به همین دلیل، ابتدا یکی از برادران که شرایط رفتن به سربازی را دارد باید مراحل اعزام به خدمت را انجام دهد.

⭐ اگر تاریخ اعزام به سربازی هر دو برادر دوقلو همزمان باشد، در مرحله اول، تاريخ اعزام به خدمت يکي از برادران به مدت دو ماه تمديد خواهد شد.

⭐ وقتی یکی از برادران دوره خدمت سربازی خود را آغاز کرد، می‌تواند گواهي اشتغال به خدمت از یگان سربازی خود دریافت کند.

⭐ برادر دوم با ارائه گواهي اشتغال به خدمت برادری که به خدمت رفته است، می‌تواند تاریخ اعزام به خدمت خود را تا پایان دوره خدمت برادر اولی، به تعویق اندازد.

⭐ در این مرحله، افراد باید با در دست داشتن گواهي اشتغال به خدمت و مدارکی مبنی بر نداشتن غیبت هر دو برادر دوقلو، به يکي از دفاتر خدمات الکترونيک انتظامي یا پليس+10 مراجعه کنند.

⭐ در نهایت با تایید سازمان نظام وظیفه، زمان اعزام به خدمت مشمول تا پایان خدمت برادرش تمدید می شود.

محل خدمت دو برادر در حین خدمت
گفتیم که با توجه به مصلحت خانواده‌ها، قانون‌گذاران نظام وظیفه، قوانینی را برای تعویق اعزام به سربازی یکی از برادران دوقلو در نظر گرفته‌اند. البته بهره مندی از این قانون اختیاری است و الزامی برای استفاده از آن وجود ندارد. برادران دوقلو در صورت نداشتن مشکل می‌توانند به صورت هم زمان، دوره سربازی خود را طی کنند. محل خدمت دو برادر در حین خدمت نیز کاملا بستگی به سازمان نظام وظیفه دارد.

یکی از تسهیلاتی که برای برادران دوقلو در نظر گرفته شده، این است که در صورت اعزام به خدمت دو برادر دوقلو به صورت همزمان، معمولا محل خدمت یکی از آن ها در منطقه محل سکونت وی خواهد بود. در واقع سازمان نظام وظیفه در صورت عدم استفاده مشمولان دو قلو از تمدید تاریخ اعزام خود، سربازی بومی را برای آن ها پیش بینی کرده است.

در ادامه حتما مقاله چگونه سربازی را در شهر خود بگذرانیم؟ را بخوانید.

سخنی از مشاوران آویژه
طبق قوانین مشاوره نظام وظیفه، وضعیت خدمت سربازی دوقلوها، نیز مانند قانون دو برادری سربازی است. برای استفاده از این قانون، هیچ کدام از برادران نباید غیبت در اعزام به خدمت سربازی داشته باشند. همچنین یکی از برادران باید به سربازی اعزام شود. در این صورت برادر دوم می‌تواند با ارائه گواهي اشتغال به خدمت برادر اول، تاریخ اعزام خود را به تعویق اندازد. مدت این تعویق، حداکثر تا پایان خدمت برادر اول پیش‌بینی شده است.

سوالات متداول
آیا هر دو برادر دوقلو باید به سربازی بروند؟

بله مانند دیگر مردان ایرانی، هر دو برادر دوقلو باید به سربازی اعزام شوند.

آیا می‌توان تاریخ اعزام یکی از برادران را به تعویق انداخت؟

بله. اگر یکی از برادران به سربازی اعزام شود، تاریخ اعزام برادر دوم به صورت موقت تا دو ماه تمدید می‌شود.

مدت تعویق اعزام به سربازی دوقلوها چقدر است؟

 درصورت ارائه گواهي اشتغال به خدمت یکی از برادران دوقلو، می‌توان تاریخ اعزام برادر دیگر را تا پایان خدمت برادر اول به تعویق انداخت.

 نظر دهید »

سوالات متداول خدمت سربازی / مرکز مشاوره آویژه

23 خرداد 1404 توسط avije danesh

در ادامه به ۲۸ سوال متداول در خصوص نظام وظیفه و خدمت مقدس سربازی پاسخ داده شده تا شما مشمولین محترم با آگاهی بیشتری در این مسیر قدم بردارید.
سوالات متداول خدمت سربازی

1. آيا مشمولاني كه در سن مشموليت از كشور خارج شده اند براي معافيت مشمولان مقيم خارج مي توانند اقدام نمايند؟

پاسخ: بلي- در صورت داشتن ساير شرايط مي توانند از اين معافيت استفاده كنند.

2. آيا فرزندان مأمورين دولت ج.ا.ا.در خارج از كشور و دانشجويان بورسيه ميتوانند از معافيت خريد خدمت مشمولان ايراني خارج از كشور استفاده نمايند؟

پاسخ:

 در حال حاضر فرزندان مأمورين دولت در خارج از كشور مجاز به استفاده از اين نوع معافيت مي باشند.
دانشجويان بورسيه ضمن رعايت ساير شرايط پس از كسب رضايت و تسويه حساب از سازمان ذيربط مي توانند از معافيت خريد خدمت مشمولان ايراني مقيم خارج از كشور بهره مند شوند.
3. فردي داراي پدر ايراني و مادر خارجي است آيا بايستي خدمت سربازي را انجام دهد؟

پاسخ: بلي، كليه افراد ذكور ايراني (پدرشان ايراني باشد)، بايستي خدمت سربازي را انجام دهد.

4. مشمول داراي دو تابعيت ايراني و خارجي است آيا پس از گذراندن خدمت سربازي خود در خارج، در ايران نيز بايستي خدمت كند؟

پاسخ: بلي- طبق قانون، خدمت سربازي در ايران را نيز بايستي سپري نمايد. البته كساني كه به تابعيت كشور جمهوري اسلامي ايران در آيند و خدمت سربازي را قبلاً در كشور خود انجام داده باشند نيازي به طي دوره خدمت وظيفه عمومي در ايران ندارند.
5. آيا مشمولان دانشجو كه همراه پدر به عنوان مأمور ثابت دولت به ماموريت خارج از كشور ميروند ميتوانند از معافيت تحصيلي استفاده نمايند؟

پاسخ: مشمولاني كه دانش آموز داخل كشور بوده و پس از اخذ مجوز خروج به منظور همراهي والدين ظرف مدت يكسال در دوره دبيرستان و پيش دانشگاهي در خارج از كشور شروع به تحصيل نمايند و نيز مشمولانيكه داراي مدرك تحصيلي ديپلم و پيش دانشگاهي بوده و طي مدت يكسال از صدور مجوز خروج، در دانشگاههاي خارج از كشور شروع به تحصيل نمايند و همچنين مشمولاني كه دانشجوي داخل كشور بوده و از تاريخ صدور مجوز خروج طي مدت يكسال در دانشگاه خارج از كشور شروع به تحصيل نمايند پس از تائيد دانشگاهها و يا مدارس خارج از كشور از سوي وزارتخانه هاي مربوطه در ايران و اعلام تاريخ شروع به تحصيل نسبت به صدور معافيت تحصيلي براي مشمولان مذكور اقدام مي گردد.لازم بذكر است پس از اتمام مأموريت والدين و تمايل فرزندان به ادامه تحصيل در خارج از كشور وثيقه اوليه (ضمانت سازمانهاي اعزام كننده به مأموريت والدين) به وثيقه جاري همانند ساير دانشجويان در خارج از كشور تبديل خواهد شد.

6. نحوه خروج از كشور فرزندان مأمورثابت دولت در خارج از كشور چگونه است؟ كه تاريخ اعزام آنها مشخص شده به چه صورت مي باشد؟

پاسخ: با تاييد ماموريت از طرف وزارت امور خارجه و به شرط نداشتن غيبت و سپردن تضمين از سوي سازمان مربوطه همراهي فرزندان مامورين ثابت دولت در خارج از كشور تا پايان ماموريت والدين امكان پذير مي باشد.

7. آيا مشمول مي تواند در حين تحصيل براي اخذ معافيت پزشكی اقدام نمايد؟

پاسخ: مشمولان در حين تحصيل نمي توانند تقاضاي معافيت پزشكي نمايند ليكن چنانچه در خواست معافيت پزشكي خود را قبل از ثبت نام اوليه در دانشگاه ها در دفاتر پليس +10 به ثبت رسانند، رسيدگي به درخواست مشمول در حين تحصيل نيز امكان پذير خواهد بود.

8. آيا دانشجويان اخراجي مجاز به شركت مجدد در آزمون ورودي دانشگاهها ميباشند؟

پاسخ: خير دانشجويان اخراجي و انصرافي صرفاَ پس از اتمام خدمت مي توانند مجددا َ در آزمون ورودي دانشگاهها شركت و ادامه تحصيل دهند..

9. آيا دانشجويان انصرافي اگر بدون غيبت به خدمت اعزام شوند مجاز به ادامه تحصيل ميباشند؟

پاسخ: خير تا پايان خدمت مجاز به شركت مجدد در آزمون و ادامه تحصيل نمي باشند.

10. مدت زمان معرفي دانشجويان اخراجي و انصرافي چند ماه مي باشد؟

پاسخ: دانشجويان اخراجي حداكثر 6 ماه فرصت دارند در صورت تاييد دانشگاه مربوطه اعاده به تحصيل نمايند.


11. شرايط درخواست معافيت تحصيلي جهت مقاطع كارشناسي ارشد و بالاتر در خارج از كشور چيست ؟

پاسخ:

اخذ پذيرش از دانشگاه خارج از كشور
تاييد وزارت علوم تحقيقات و فناوري و در خواست صدور معافيت تحصيلي از سازمان وظيفه عمومي ناجا
نداشتن غيبت مشمول
واگذاري وديعه
دانشجوي انصرافي نبودن
اخذ مجوز از سازمان وظيفه عمومي
12. آيا تحصيل همزمان در دو دانشگاه مجاز است؟

پاسخ: خير مگر دانشجويان نخبه و استعدادهاي درخشان مجاز مي باشد.

13. شرايط ادامه تحصيل در مقطع دكتري تخصصي رشته هاي پزشكي و دامپزشكي و دندانپزشكي چگونه مي باشد؟

پاسخ: ادامه تحصيل در مقطع دكتراي تخصصي رشته هاي پزشكي و دامپزشكي و دندان پزشكي صرفاَ با تاييد ستاد كل و يا عضويت در هيات علمي امكان پذير مي باشد.

14. معافيت تحصيلي چند باردر هر مقطع تحصيلي به مشمول تعلق ميگيرد؟

پاسخ: معافيت تحصيلي به مشمول براي هر مقطع صرفاَ يكبار تعلق مي گيرد.

15. به مشمولاني كه به طور غير مجاز از كشور خارج مي شوند آيا معافيت تحصيلي تعلق ميگيرد؟

پاسخ: خير ،معافيت تحصيلي صرفاَ براي مشمولاني كه به طريق قانوني از كشور خارج مي شوند تعلق مي گيرد.
16. مشمولاني كه در خارج از كشور از معافيت تحصيلي برخوردارند پس از اخراج يا فراغت يا ترک تحصيل طي چه مدتي بايستي خود را به سازمان وظيفه عمومي معرفي نمايند؟

پاسخ: اين افراد حداكثر تا يك سال فرصت دارند خود را به سازمان وظيفه عمومي معرفي كنند.

17. آيا مشمولان استخدام شده از طريق پذيرش آزمون در دانشگاهها ي نظامي و انتظامي نيروهاي مسلح پس از اخراج از معافيت تحصيلي برخوردار مي شوند؟

پاسخ: خير، اين دسته از افراد در صورت اخراج از دوره آموزش مجاز به ادامه تحصيل نمي باشند.

18. معافيت هاي رهبري شامل چه گروهي از مشمولان مي شود؟

پاسخ: سال متولدين 1338 تا پايان 1354 متولدين تا پايان سال 1354 متولدين تا پايان سال 1352 متولدين تا پايان سال 1350 متولدين تا پايان سال 1344 رديف مقطع تحصيلي 1 زير ديپلم، ديپلم، فوق ديپلم 2 ليسانس 3 فوق ليسانس 4 دكتري غير پزشكي 5 دكتري پزشكي و دامپزشكي
19. نحوه رسيدگي به وضعيت نخبگان چگونه است؟

پاسخ: مشمولان نخبه ابتدا ميبايست به بنياد ملي نخبگان به آدرس: تهران - خيابان وليعصر (عج) - زعفرانيه ) خ. شهيد فلاحي - كوچه . شيركوه - پ. 24/1 مراجعه و سوابق و مستندات نخبگي خويش را جهت احراز نخبگي به بنياد مذكور ارائه نمايند در صورت احراز نخبگي خواهند توانست از امتيازات خدمت وظيفه عمومي _ ادامه تحصيل _ خروج از كشور و غيره بهره مند گردند، جهت كسب اطلاع بيشتر ميتوانند به آدرس اينترنتي bonyade-nokhbegan.ir مراجعه نمايند.

 

20. آيا مشمولان غايب كه در خارج از كشور حضور دارند مي توانند از معافيت پزشكي يا كفالت استفاده نمايند؟
پاسخ: رسيدگي به درخواست معافيت كفالت صرفاً در صورت نداشتن غيبت امكان پذير مي باشد ليكن رسيدگي به درخواست معافيت پزشكي در صورت داشتن غيبت نيز امكان پذير است كه البته همزمان به وضعيت غيبت ايشان نيز رسيدگي خواهد شد.

21. غيبت از چه زماني شروع مي شود؟

پاسخ: از موعد اعزام قانوني براي خدمت (پايان 19 سال تمام براي مشمولان عادي كه بطور روزانه و پيوسته در حال تحصيل نميباشند) و از 4 ماه بعد از تاريخ ترک تحصيل، انصراف و يا اخراج از تحصيل براي محصلين بالاي 19 سال تمام و براي دانشجويان پس از 6 ماه از زمان فارغ التحصيلي و ديپلمه ها پس از 6 ماه از فارغ التحصيلي و دانشجويان اخراجي ، انصرافي و فارغ التحصيل خارج از كشور حداكثر يكسال بعد.

22. خروج از كشور دانشجويان به چه صورت مي باشد؟

پاسخ: به منظور سفر علمي و فرصت مطالعاتي و اخذ پذيرش با در خواست و تاييد دانشگاه و سپردن وديعه 5 ميليون توماني مجوز خروج براي دانشجويان صادر مي شود.در حال تحصيل در دانشگاههاي داخل كشور پس از اخذ پذيرش با درخواست و تائيد دانشگاه و وزارت علوم و با پرداخت تضمين هاي لازم در سقف 5 ميليون تومان.

23. ميزان وديعه برا ي مجوز خروج از كشور چه مبلغ و نوع وثيقه چه مي باشد؟

پاسخ: براي سفرهاي زيارتي چك به مبلغ 15 ميليون تومان - سفرهاي علمي كوتاه مدت 5 ميليون تومان نقد و براي سفرهاي سوريه و تحصيل در دانشگاههاي خارج مبلغ 15 ميليون تومان نقد ضمانتنامه بانكي يا وثيقه ملكي.

24. اخذ وديعه بصورت ضمانتنامه بانكي چگونه است ؟

پاسخ: ضمانتنامه همه بانک ها با هماهنگي امور مالي سازمان وظيفه عمومي ناجا معتبر مي باشد.

25. نحوه خروج از كشور دانشجويان از طريق ستاد عمره دانشجويي چگونه است ؟

پاسخ: با در خواست ستاد عمره دانشجويي و تعهد آن ستاد و نداشتن غيبت مشمول امكان خروج از كشور دانشجويان براي عمره وجود دارد.

26. آيا به مشمولان غايب مجوز خروج تعلق مي گيرد ؟

پاسخ: هيچ مشمول غايبي به هيچ وجه مجاز به خروج از كشور نمي باشد.
27. مجوز خروج به مقصد چه كشورهايي و به چه منظور صادر مي شود ؟

پاسخ: تمامي كشورها به منظور سفر علمي به جز فلسطين اشغالي.2. كشورهاي زيارتي (عراق سوريه و عربستان)

28. مدت خروج از كشور به منظور فرصت مطالعاتي در دوره هاي فوق ليسانس و ليسانس و دكتري به چه صورت مي باشد ؟

پاسخ: فوق ليسانس 6 ماه و دكتري يكسال مي باشد.

29.طبق قوانین جدید، طول مدت زمان خدمت سربازی به چه میزانی است؟

بر طبق قوانین جدید طول مدت زمان خدمت سربازی به شرح زیر است:

خدمت در مناطق بومی 24ماه
خدمت به صورت امریه سربازی 24ماه
خدمت در مناطق غیر نظامی (غیردرگیر) 21ماه
خدمت در مناطق نظامی (درگیر) 17ماه
در صورتی که به پاسخ سوال خود نرسیدید٬ هم اکنون میتوانید تماس بگیرید و سوال خود را با مشاوران مجرب شما مطرح فرمایید

منبع: معافیت کفالت

 نظر دهید »

معافیت کفالت پدر تحت پوشش کمیته امداد ۱۴۰۴ | راهنمای مرکز مشاوره آویژه

23 خرداد 1404 توسط avije danesh

در مسیر خدمت سربازی، بسیاری از مشمولان به‌دنبال راه‌هایی برای بهره‌مندی از معافیت قانونی هستند. یکی از پرتقاضاترین این مسیرها، معافیت کفالت پدر به‌ویژه در شرایطی است که پدر خانواده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار دارد.
مرکز مشاوره آویژه، به عنوان یکی از معتبرترین مراجع راهنمایی نظام وظیفه، در این مقاله به‌صورت تخصصی به بررسی شرایط، مدارک، الزامات قانونی و تغییرات معافیت کفالت در سال ۱۴۰۴ می‌پردازد.

معافیت کفالت چیست و چه زمانی شامل حال مشمول می‌شود؟
معافیت کفالت یکی از انواع معافیت‌های قانونی از خدمت سربازی است که در شرایط خاص برای نگهداری از اعضای خانواده به مشمولان تعلق می‌گیرد. اگر پدر مشمول نیازمند مراقبت و حمایت مستقیم باشد و فرد دیگری برای این کار وجود نداشته باشد، این امکان فراهم است که مشمول از طریق کفالت از اعزام معاف شود.

شرایط دریافت معافیت کفالت پدر در سال ۱۴۰۳ (تحت پوشش کمیته امداد)
مرکز مشاوره آویژه تأکید می‌کند که تحقق این نوع معافیت تنها در صورت وجود شرایط زیر ممکن است:

۱. سن و وضعیت جسمی پدر:
اگر سن پدر ۷۰ سال یا بیشتر باشد، نیازی به تأیید پزشکی نیست.
برای پدران زیر ۷۰ سال، باید ناتوانی جسمی یا روانی وی توسط کمیسیون پزشکی نظام وظیفه تأیید شود.
۲. عضویت رسمی در کمیته امداد:
پدر باید حداقل از قبل از رسیدن فرزند به سن مشمولیت (۱۸ سالگی) تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) بوده باشد.
۳. تنها پسر خانواده یا نبود مراقب دیگر:
مشمول باید تنها فرزند پسر خانواده باشد یا اثبات کند که سایر برادران، بنا به دلایل قانونی، قادر به مراقبت نیستند (مانند خدمت سربازی، بیماری، مهاجرت، اشتغال در شهر دیگر و…).
۴. نداشتن سابقه غیبت:
شرط بسیار مهم دیگر، عدم غیبت غیرموجه قبل از اقدام برای معافیت است. در غیر این صورت، معافیت به راحتی تأیید نخواهد شد.
مدارک لازم برای دریافت معافیت کفالت پدر تحت پوشش کمیته امداد
برای ثبت درخواست در سامانه نظام وظیفه و مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰، مدارک زیر ضروری است:

کارت ملی و شناسنامه مشمول و پدر
نامه رسمی از کمیته امداد مبنی بر حمایت پدر
مدارک پزشکی معتبر (در صورت نیاز به اثبات بیماری پدر)
عکس پرسنلی رنگی
آخرین مدرک تحصیلی برابر با اصل
فرم وضعیت مشمول از پلیس +۱۰
توصیه آویژه: پیش از مراجعه حضوری، حتماً با مشاوران مرکز تماس بگیرید تا از تکمیل بودن مدارک مطمئن شوید و وقت‌تان تلف نشود.

تفاوت معافیت کمیته امداد با معافیت بهزیستی در سال ۱۴۰۳
تفاوت این دو نوع معافیت موضوعی است که بسیاری از مشمولان نمی‌دانند:

در معافیت کفالت مددجویان بهزیستی، حتی اگر چند فرزند پسر وجود داشته باشد، در برخی موارد یکی از آن‌ها می‌تواند معاف شود.
اما در معافیت کمیته امداد، تأکید اصلی بر تنها بودن مراقب است و اگر فرد دیگری توانایی نگهداری داشته باشد، امکان معافیت برای مشمول از بین می‌رود.
نتیجه‌گیری از مرکز آویژه: شرایط کمیته امداد نسبت به بهزیستی سخت‌گیرانه‌تر است و نیاز به بررسی دقیق‌تر دارد.

پاسخ به سوالات پرتکرار مشمولان آویژه
✅ آیا مشمول دارای غیبت می‌تواند درخواست معافیت کفالت بدهد؟
در صورتی که غیبت با مدارک قانونی توجیه شود و کمیته امداد نیز شرایط را تأیید کند، امکان بررسی وجود دارد.

✅ اگر پدر در آسایشگاه نگهداری شود، امکان دریافت معافیت وجود دارد؟
خیر. معافیت کفالت نیاز به مراقبت حضوری و مستقیم دارد. نگهداری در مرکز شبانه‌روزی مانع اصلی دریافت این معافیت است.

✅ اگر ناتوانی پدر موقتی باشد چه می‌شود؟
در این حالت فقط امکان دریافت معافیت موقت وجود دارد که مدت‌دار و قابل تمدید است.

نکات جدید معافیت کفالت در سال ۱۴۰۳ (بر اساس آخرین اطلاعیه‌ها)
📌 فقط یکی از فرزندان مادران فاقد همسر که تحت حمایت کمیته امداد یا بهزیستی هستند، می‌تواند درخواست معافیت کند.
📌 در صورت اعزام به خدمت، فرزندان مددجویان واجد شرایط می‌توانند از افزایش حقوق سربازی (حدود ۹۰۰ هزار تومان در ماه) بهره‌مند شوند.
📌 مراجعه به مشاوران تخصصی آویژه قبل از شروع فرآیند، باعث کاهش خطا و افزایش شانس پذیرش پرونده خواهد شد.

جمع‌بندی و پیشنهاد ویژه آویژه
معافیت کفالت پدر تحت پوشش کمیته امداد در سال ۱۴۰۳ فرصتی ارزشمند برای مشمولانی است که به‌راستی درگیر نگهداری و مراقبت از پدر هستند. اما به دلیل پیچیدگی شرایط و مدارک، مسیر این نوع معافیت می‌تواند چالش‌برانگیز باشد.

📞 مرکز مشاوره آویژه با سال‌ها تجربه در حوزه نظام وظیفه، آمادگی دارد تا از لحظه اول تا تأیید نهایی معافیت در کنار شما باشد.

🌐 یا به سایت رسمی ما به آدرس www.avije.org مراجعه نمایید.

به چه اشخاصی کفیل می گویند؟

قبل از بیان شرایط اخذ معافیت کفالت، خوب است با واژۀ کفیل آشنا شوید. کفیل به معنای تنها سرپرست و مراقب و نگه دارنده است. در قانون ما به سه دسته از افراد با داشتن شرایطی، کفیل گفته می شود که عبارتند از:

1- تنها فرزند پسر بالای 18 سال هر یک از پدر یا مادر

2- تنها نوۀ پسر بالای 18 سال هر یک از پدربزرگ یا مادربزرگ

3- تنها برادر بالای 18 سال هریک از خواهر یا برادر خود

به عبارت دیگر هر یک از افراد بالا با لحاظ شرایط افراد تحت حمایت خود، می توانند از فرصت کفیل شدن و به تبع آن معافیت از خدمت سربازی بهره مند گردند.

مکفول به چه شخصی اطلاق می شود؟

در حقیقت مکفول به شخصی گفته می شود که توان نگهداری و مراقبت از خود را نداشته و همواره نیازمند حمایت و مراقبت می باشد؛ که این افراد می توانند با توجّه به شرایط جسمی یا کهولت سن، هر یک از پدر، مادر، پدربزرگ، مادربزرگ، برادر و یا خواهر باشند.

 

چند نوع کفالت در قانون داریم؟
به طور کلّی 12 نوع کفالت در قانون پیش بینی شده است که برای آشنایی مختصر، فقط به ذکر نام آن ها بسنده می کنیم:

1- کفالت پدر (شامل: پدر بالای 70 سال – پدر نیازمند مراقبت)

2- کفالت مادر (شامل: مادر فاقد همسر – مادر مطلّقه یا . . .)

3- کفالت پدربزرگ یا مادربزرگ اعم از پدری یا مادری

4- کفالت برادر بیمار

5- کفالت خواهر

6- کفالت برادر یا خواهر صغیر زیر 18 سال

7- کفالت برادر یا خواهر معلول

8- کفالت والدین معلول

9- کفالت فرزند

10- معافیت کفالت سه خواهری

11- معافیت کفالت کمیته امداد امام خمینی(ره)

12- کفالت اعضای نیازمند مراقبت خانواده(معافیت مادۀ 6 سازمان بهزیستی)

سه شرط اساسی برای انواع معافیت کفالت سربازی چیست؟
اکنون که با انواع کفالت آشنا شدید، به ذکر شرایط کفالت می پردازیم. به طور کلّی برای هر یک از انواع سه شرط بنیادین ذکر شده است که فقط با وجود این شرایط، فرد مشمول می تواند در صورت دارا بودن سایر شرایط اختصاصی هی یک از انواع کفالت، برای معافیت از خدمت سربازی اقدام نماید. سه شرط اصلی برای انواع معافیت کفالت عبارتند از:

1- فرد متقاضی استفاده از معافیت کفالت، باید به سنِّ مشمولیت خدمت سربازی رسیده باشد. به عبارت دیگر، قبل از اینکه فرد به سنِّ قانونی اعزام به خدمت سربازی رسیده باشد، نمی تواند برای معافیت از کفالت اقدام نماید.

2- فرد مشمول نباید غیبت داشته باشد و در صورت داشتن غیبت مؤظّف است آن را موجّه کند. در صورت غیرموجّه بودن غیبت نیز امکان استفاده از فرصت معافیت کفالت برای فرد فراهم نخواهد بود.

3- فرد مشمول باید تنها مراقب و نگهدارندۀ مکفول خود باشد. یعنی اگر غیر از فرد مشمول، باشند افراد دیگری از اعضای خانواده، که توان نگهداری از فرد مکفول را دارا باشند، نامبرده دیگر نمی تواند از معافیت کفالت استفاده نماید.

 

معافیت کفالت مادۀ 6 سازمان بهزیستی
همانطور که قبلاً بیان شد، برخی از اقشار جامعه همواره به حمایت های مادّی و غیرمادّی از سوی دولت و سایر نهادها نیازمند هستند. علاوه بر مددجویانی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) هستند، افرادی که تحت حمایت سازمان بهزیستی می باشند نیز، از این دسته هستند. خوشبختانه سازمان نظام وظیفۀ عمومی برای مشمولان تحت پوشش سازمان بهزیستی نیز حمایت هایی را برای خدمت سربازی در نظر گرفته است که از مهمترین این حمایت ها می توان به معافیت دائم از خدمت سربازی اشاره نمود. از سال 1382 و براساس تفاهم نامه ای که فی مابین سازمان بهزیستی و سازمان نظام وظیفۀ عمومی ناجا منعقد شد، مددجویان سازمان بهزیستی می توانند در صورت دارا بودن شرایط استفاده از این فرصت و با رعایت ضوابط قانونی، برای معافیت از خدمت اقدام نمایند. مواردی که در این سازمان، امکان بهره مندی از معافیت سربازی را فراهم می کند عبارتند از:

1- معافیت کفالت فرزند معلول
اگر فرد مشمول دارای فرزند معلولی بوده، مشروط بر اینکه فرزند او تحت پوشش سازمان بهزیستی باشد، می تواند برای معافیت از خدمت سربازی اقدام نماید. در این حالت هیچ تفاوتی در جنسیت فرزند نیست. یعنی پسر یا دختر بودن فرزندِ معلولِ فردِ مشمول، هیچ فرقی در ارائۀ معافیت از خدمت سربازی نمی کند. تنها شرطی که در این حالت الزامی است، اینکه فرد متقاضی استفاده از معافیت، نباید غیبت داشته باشد. در صورت داشتن غیبت این امکان برای او نخواهد بود.

2- معافیت فرزندان معلولین(داشتن پدر یا مادر معلول)
اگر پدر یا مادر فرد مشمول، از معلولین تحت پوشش سازمان بهزیستی باشد، و به تشخیص سازمان نظام وظیفۀ عمومی، چنین پدر و مادری نیازمند مراقبت باشند، یکی از فرزندان پسر در این خانواده می توانند از معافیت استفاده کنند. بدیهی است تعداد فرزندان پسر مهم نبوده و در هر صورت یکی از آن ها می توانند برای معافیت اقدام نمایند. نکته بسیار مهم در این خصوص این است که اگر پدر یا مادر معلولِ فرد مشمول، در مراکز شبانه روزی سازمان بهزیستی نگهداری و مراقبت شوند، هیچ یک از فرزندان پسر نمی توانند از معافیت سربازی استفاده نمایند.

3- معافیت برادر یا خواهر تحت پوشش سازمان بهزیستی
برای اینکه فرد بتواند از طریق معلولیت برادر یا خواهر خود از خدمت سربازی معاف گردد، ضروری است که حداقل دو نفر از فرزندان خانواده تحت پوشش سازمان بهزیستی باشند. بدیهی است تعداد برادر سالم در این خالت مهم نبوده و فرد مشمول در صورت داشتن شرط تحت پوشش بودن حداقل دو نفر از فرزندان خانواده، از طرح معافیت این سازمان استفاده نماید.

4- معافیت همسر معلول
داشتن همسر معلول نیز می تواند منجر به معافیت از خدمت سربازی شود. با این شرط که ابتداء برای فرد متقاضی، معافیت موقّت با اعتبار زمانی مشخّص صادر می شود و اگر بعد از اِتمام مدّت معافیت موقّت، ثُبات و پایداری زندگی مشترک دچار تزلزل نشود، برای فرد کارت معافیت دائم صادر خواهد شد. لازم به ذکر است اگر بعد از اِتمام مدّت معافیت موقّت همسر معلولِ فردِ مشمول، فوت نماید، شخص اخیر تنها شش ماه فرصت دارد تا خود را به سازمان نظام وظیفۀ عمومی برای انجام خدمت سربازی معرفی نماید؛ در غیر اینصورت غیبت کرده و با او برابرِ قانون غیبت کنندگان از خدمت سربازی رفتار خواهد شد.

توجّه: شرط اساسی و مهم برای استفاده از خدمات سازمان نظام وظیفۀ عمومی در تمامِ انواع معافیت ها، نداشتن غیبت است. در صورتی که فرد غیبت داشته باشد، نمی تواند از هیچ یک از معافیت هایی که سازمان مربوطه برای مشمولین در نظر گرفته است، استفاده کند. امّا اگر فردی که می توانسته از یکی از معافیت های سازمان نظام وظیفه عمومی استفاده کند، و به دلایلی قبل از اقدام برای معافیت، غیبت کرده باشد، می تواند با ارائۀ مدارک و مستندات قانونی، غیبت خود را توجیه و از فرصت معافیت بهره مند گردد.

5 بند مهم از مادۀ 6 قانون بهزیستی برای معافیت از خدمت سربازی
به طور خلاصه هر فرد مشمولی که بخواهد از معافیت مددجویی بهزیستی استفاده کند، باید یکی از شرایط ذیل را دارا باشد:

پدر یا مادر فرد مشمول به دلیل معلولیت، تحت پوشش بهزیستی باشند؛ در این حالت فرد می تواند برای کفالت پدر یا مادر خود اقدام نماید. البته قانون معافیت کفالت پدر با معافیت کفالت مادۀ 6 بهزیستی متفاوت است. مزیّت استفاده از کفالت مادۀ 6 بهزیستی در این است که برخلاف سایر کفالت ها که فرد مشمول می بایست تنها پسر بالای 18 سال خانواده باشد، در این نوع از کفالت(مادۀ 6 بهزیستی)، در صورتی که چند پسر بالای 18 سال در خانواده باشند نیز، فرد مشمول می تواند از معافیت این سازمان بهره مند شود.
حداقل دو نفر از اعضای خانوادۀ مشمول خدمت(خواهر و برادر) به واسطۀ معلولیت، باید تحت پوشش بهزیستی باشند؛
فرد مشمول متأهّل بوده و همسرش به دلیل معلولیت تحت پوشش بهزیستی باشد؛
فرزند فرد مشمول، به دلیل معلولیت تحت پوشش بهزیستی باشد؛
مادرِ فرد مشمول، تحت پوشش بهزیستی باشد؛ در این حالت معلولیتِ مادر شرط نبوده و حتّی در صورت سلامت وی و صرفاً با شرط تحت پوشش بهزیستی بودن مادر، فرد می تواند از معافیت این سازمان استفاده کند.
مدارک لازم برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی
برگه های وضعیت و معاینۀ اولیۀ مشمولین؛
اصل و فتوکپی شناسنامه و کارت ملّی فرد متقاضی؛ لازم به ذکر است که شناسنامۀ فرد باید عکس دار بوده و در صورت عدم داشتن کارت ملّی، کارت ملّی موقّت یا رسید درخواست ادارۀ پُست نیز کفایت می کند.
یک قطعه عکس رنگی 4*3 تمام رُخ با زمینۀ سفید؛
اصل و فتوکپی آخرین مدرک تحصیلی که توسط مرجع صادر کننده یا یکی از دفاتر اسناد رسمی برابر با اصل شده باشد؛
و . . .
سوالات متداول
آیا مددجویانی که غیبت دارند، می توانند از معافیت کمیته امداد استفاده نمایند؟
افرادی که می خواهند از امکان معافیت کمیته امداد امام خمینی(ره) استفاده نمایند، می بایست قبل از سن 18 سال که سن قانونی اعزام به خدمت است، تحت پوشش کمیته امداد بوده باشند. اگر چنانچه مشمولی تحت پوشش بوده ولی بدلایلی غیبت داشته باشد، وضعیت او توسط کمیته امداد منطقۀ محل سکونتش بررسی می شود تا حتّی الامکان غیبت فرد موجّه شود. در این صورت فرد می تواند از معافیت از خدمت سربازی استفاده نماید. همچنین در صورتی که فرد مشمول تحت پوشش کمیته امداد، از فرصت معافیت دوران تحصیل خود استفاده کرده و دیگر مجاز به ادامۀ تحصیل نباشد، برای وی سنوات ارفاقی در نظر گرفته می شود تا غیبت ناشی از ادامۀ تحصیل برای او لحاظ نشود. یعنی در این حالت نیز فرد بعد از دوران تحصیل می تواند از معافیت استفاده کند.

آیا حقوق سربازان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) از سایر سربازان متفاوت است؟
هر فردی که به خدمت سربازی اعزام می شود، طبق قانون مبلغی را به عنوان حقوق ماهیانه دریافت می کند. هر چند این مبلغ بسیار ناچیز است امّا از آنجایی که دفاع از حریم کشور و برقراری امنیّت بر هر ایرانی تکلیف است، لذا این مبلغ صرفاً جهت تنها به عنوان کمک هزینۀ طول دورۀ خدمت می باشد؛ وإلّا میزان ساعتی که فرد در یگان مورد نظر مشغول به خدمت است، به هیچ عنوان متناسب با حقوق دریافتی او نیست. مبالغ پرداختی از سوی سازمان نظام وظیفۀ عمومی بر اساس درجۀ نظامی افراد و همچنین منطقۀ محلّ خدمت با لحاظ موقعیت جغرافیایی و بدی آب و هوا و عواملی از این دست، متفاوت است.

در این میان، افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز در برخی موارد حقوقی متفاوت از دیگران دریافت می کنند. براساس طرحی که رئیس سازمان نظام وظیفۀ عمومی پیشنهاد کرده اند، افراد مشمول تحت پوشش کمیته امداد در صورتی که متأهّل باشند، می بایست حقوقی معادل 70 درصد حقوق کارکنان دولتی دریافت کنند. به عبارتی می توان گفت در این طرح، حقوق دریافتی افراد متأهّل تحت پوشش این نهاد بطور میانگین حدود 9.000.000 ریال، معادل 900 هزار تومان در ماه خواهد بود.

بخشنامۀ جدید معافیت کمیته امداد امام خمینی(ره) چیست؟
مطابق قانون جدید خدمت نظام وظیفۀ عمومی، برای مشمولان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و همچنین سازمان بهزیستی، تغییراتی در خصوص معافیت های مربوط به افراد مورد حمایت این دو نهاد پیش بینی شده است. بر اساس اعلام رئیس سازمان نظام وظیفۀ عمومی ناجا، به موجب این قانون تنها یکی از فرزندان پسر مادران فاقد همسر که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) یا سازمان بهزیستی هستند، می توانند از فرصت معافیت سربازی استفاده نمایند.

خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه
هدف مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات خدمت سربازی و افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره معافیت سربازی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع: معافیت کفالت

 نظر دهید »

خدمت سربازی پزشکان در وزارت بهداشت | راهنمای جامع از مشاوران تخصصی آویژه

22 خرداد 1404 توسط avije danesh

اگر شما هم پزشک، دندان‌پزشک یا داروسازی هستید که در آستانه اعزام به خدمت قرار گرفته‌اید، حتماً با این سؤال روبرو شده‌اید که «آیا می‌توانم به‌جای خدمت نظامی، در مراکز درمانی کشور خدمت کنم؟»
پاسخ مثبت است؛ و مرکز مشاوره آویژه، به‌عنوان متخصص‌ترین مرجع مشاوره نظام وظیفه علوم پزشکی، در این مسیر همراه شماست.

در این مقاله از آویژه، به‌صورت کامل به معرفی امریه وزارت بهداشت (طرح پیام‌آوران بهداشت) می‌پردازیم؛ طرحی که به شما کمک می‌کند دوران خدمت را در محیط تخصصی، انسانی و بدون یونیفورم نظامی بگذرانید.

🩺 امریه وزارت بهداشت چیست؟
امریه وزارت بهداشت، یا همان طرح پیام‌آوران بهداشت، یکی از راه‌های هوشمندانه برای انجام خدمت سربازی است که مختص فارغ‌التحصیلان علوم پزشکی تعریف شده است. در این طرح، شما به‌جای حضور در یگان نظامی، در مراکز درمانی مناطق محروم کشور به‌مدت ۲۴ ماه فعالیت می‌کنید.

شرایط اصلی پذیرش:
فارغ‌التحصیل رشته‌های علوم پزشکی از دانشگاه‌های وزارت بهداشت
نداشتن غیبت یا سابقه خدمت قبلی
ثبت‌نام در سامانه پیام‌آوران بهداشت حداقل ۳۰ روز پیش از تاریخ اعزام
📍 محل خدمت پزشکان در طرح پیام‌آوران بهداشت
بر اساس جدیدترین اطلاعات مشاوران نظام وظیفه آویژه، محل خدمت در این طرح به‌صورت کامل در مناطق محروم و کمتر برخوردار کشور تعیین می‌شود؛ از جمله:

استان‌های: کردستان، ایلام، خوزستان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، بوشهر، چهارمحال و بختیاری و…
🛑 امکان انتخاب یا تغییر محل خدمت وجود ندارد.

💰 میزان حقوق و مزایای سربازان پیام‌آور بهداشت
حقوق پایه مطابق سایر سربازان وظیفه
در برخی مناطق مشمول اضافه‌کاری، کمک‌هزینه مسکن و خوراک
بیمه تأمین اجتماعی و خدمات درمانی
اما: هیچ‌گونه کسری خدمت در این طرح وجود ندارد
🎯 چرا مشاوره تخصصی با آویژه مهم است؟
با توجه به ظرفیت محدود این طرح و قرعه‌کشی سختگیرانه، شانس قبولی شما کاملاً وابسته به مدارک، زمان ثبت‌نام و نوع اولویت‌بندی (تاهل، ایثارگری، بومی بودن) خواهد بود.

📞 مشاوران مجرب آویژه در زمینه‌های زیر همراه شما هستند:

مشاوره امریه وزارت بهداشت
تحلیل شانس قبولی بر اساس شرایط شخصی شما
تنظیم مدارک برای حداکثر امتیاز در قرعه‌کشی
مشاوره ثبت‌نام و پیگیری سامانه پیام‌آوران
مشاوره معافیت پزشکی، کفالت، ایثارگری و سایر معافیت‌ها
📋 مراحل اقدام با راهنمایی مرکز مشاوره آویژه
۱. مشاوره تلفنی رایگان اولیه برای بررسی شرایط
۲. دریافت برگ اعزام و ثبت‌نام در سامانه پیام‌آوران
3. بارگذاری مدارک با کمک مشاور
4. آماده‌سازی برای مصاحبه یا قرعه‌کشی
5. پیگیری وضعیت پذیرش تا اعزام

❓پرسش‌های پرتکرار درباره خدمت سربازی پزشکان (پاسخ مشاوران آویژه)
🔹 آیا امکان انصراف از طرح پیام‌آوران بهداشت وجود دارد؟
خیر. پس از پذیرش در این طرح، انصراف به منزله غیبت تلقی شده و تبعات نظام وظیفه به‌دنبال دارد. بنابراین انتخاب آگاهانه و با مشاوره دقیق بسیار حیاتی است.

🔹 اگر متأهل باشم یا فرزند داشته باشم، شانس قبولی من بیشتر است؟
بله. مشمولان متأهل یا دارای فرزند امتیاز بیشتری برای پذیرش در امریه خواهند داشت. مشاوران آویژه می‌توانند به شما کمک کنند تا امتیازهای خود را حداکثری کنید.

🔹 آیا می‌توانم پس از اتمام این خدمت، جذب وزارت بهداشت شوم؟
بله. بسیاری از پزشکانی که دوره پیام‌آوران بهداشت را با موفقیت پشت‌سر گذاشته‌اند، بعدها به‌صورت قراردادی یا رسمی جذب وزارت بهداشت شده‌اند.

🔹 تفاوت این طرح با «سرباز نخبه» چیست؟
طرح پیام‌آوران مخصوص مناطق محروم و بر پایه امریه وزارت بهداشت است. در حالی که سرباز نخبه از طریق بنیاد نخبگان تعریف شده و بیشتر برای پژوهشگران و مخترعان است. مرکز آویژه در هر دو مسیر به شما مشاوره تخصصی می‌دهد.

📌 تفاوت طرح پیام‌آوران بهداشت با خدمت در یگان‌های نظامی
ویژگی
طرح پیام‌آوران بهداشت
خدمت نظامی رایج
محل خدمت
مراکز درمانی مناطق محروم
پادگان‌ها و یگان‌های نظامی
نوع کار
تخصصی (درمان، بهداشت)
عمومی یا بی‌ارتباط با تخصص
لباس فرم
غیرنظامی
یونیفورم نظامی
امکان ارتقاء شغلی
بله
خیر
تجربه مفید برای رزومه
بله
خیر
 
🎓 تجربه واقعی از زبان یک پزشک مشمول
«با کمک مشاوران آویژه، تونستم مدارک رو درست و به‌موقع ثبت کنم و در نهایت به‌عنوان پیام‌آور بهداشت به یکی از مراکز درمانی در خراسان جنوبی اعزام شدم. واقعاً از انتخاب این مسیر خوشحالم چون هم تخصصم به کار اومد و هم از فضای پادگان دور بودم. پیشنهاد می‌کنم هیچ‌کس بدون مشورت، اقدام نکنه.»
ـ دکتر میلاد.ک | فارغ‌التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تبریز
منبع:

پرسش و پاسخ معافیت کفالت

 نظر دهید »

چگونه با امریه آموزش و پرورش دوران سربازی را آسان کنیم؟

22 خرداد 1404 توسط avije danesh

اگر جزو فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستید و خدمت سربازی در پیش دارید، احتمالاً از خودتان پرسیده‌اید: چطور می‌توانم دوران سربازی را راحت‌تر و مفیدتر بگذرانم؟ پاسخ شما یک کلمه است: امریه آموزش و پرورش یا همان سرباز معلمی.

در این مقاله از مرکز مشاوره آویژه، قدم‌به‌قدم با شما خواهیم بود تا بدانید این طرح چیست، چه شرایطی دارد و چطور می‌توانید از آن استفاده کنید تا دو سال خدمت سربازی را در فضایی امن، علمی و حتی لذت‌بخش سپری کنید.

💡 امریه آموزش و پرورش چیست؟
امریه آموزش و پرورش یکی از مسیرهای قانونی و تخصصی برای گذراندن سربازی است که در قالب سرباز معلم انجام می‌شود. در این طرح، مشمولان دارای مدرک کارشناسی یا بالاتر به جای خدمت در پادگان‌ها، به مدارس مناطق محروم اعزام شده و در نقش معلم فعالیت می‌کنند.

این طرح نه‌تنها دوران خدمت را از نظر روحی و جسمی آسان‌تر می‌کند، بلکه تجربه‌ای آموزنده و مفید برای آینده شغلی شما فراهم می‌سازد.

✳️ شرایط و ضوابط جدید پذیرش امریه آموزش و پرورش ۱۴۰۴
براساس جدیدترین اطلاعیه‌های آموزش و پرورش استان‌ها، برای قبولی در امریه باید شرایط زیر را داشته باشید:

🔸 تاریخ اعزام: فقط تیر، مرداد یا شهریور هر سال
🔸 مدرک تحصیلی: حداقل کارشناسی (ارشد یا دکتری امتیاز بیشتری دارند)
🔸 رشته تحصیلی: باید جزو رشته‌های اعلام‌شده توسط آموزش و پرورش استان باشد
🔸 داشتن برگه آماده به خدمت بدون غیبت
🔸 موفقیت در مصاحبه علمی و عقیدتی
🔸 دارا بودن امتیازاتی مثل: معدل بالا، سابقه بسیج فعال، بومی بودن، فرزند ایثارگر، متأهل بودن و…

📋 مراحل ثبت‌نام امریه آموزش و پرورش
مطالعه اطلاعیه استان محل سکونت در سایت آموزش و پرورش
ثبت‌نام اینترنتی یا حضوری طبق دستورالعمل
تحویل مدارک کامل شامل اصل برگه اعزام، مدارک تحصیلی، عکس، گواهی سلامت و…
شرکت در مصاحبه و گزینش نهایی
اعلام قبولی و دریافت حکم اعزام
💡 توجه: بازه ثبت‌نام هر ساله معمولاً از ۱۴ تا ۱۸ فروردین است. با مشاوره حرفه‌ای، از مهلت‌ها و ظرفیت‌ها جا نمانید.
🎁 مزایای سرباز معلمی
✅ خدمت در محیط آموزشی به جای پادگان
✅ استفاده از تخصص و علاقه در تدریس
✅ افزایش شانس استخدام بعد از خدمت
✅ دوری از فشارهای نظامی
✅ اضافه‌شدن سابقه مفید به رزومه کاری
✅ حقوق سربازی به همراه مزایای منطقه‌ای و بیمه


❌ محدودیت‌ها و معایب احتمالی
🔻 عدم امکان کسری خدمت
🔻 خدمت در مناطق محروم و بعضاً دورافتاده
🔻 عدم تضمین استخدام پس از اتمام خدمت
🔻 نیاز به مصاحبه سخت‌گیرانه و مدارک کامل

🎯 این طرح مناسب چه کسانی است؟
اگر شما:

مدرک کارشناسی یا بالاتر دارید
توانایی تدریس و ارتباط با دانش‌آموزان را دارید
به دنبال خدمت مفید، کم‌تنش و مفید برای آینده شغلی هستید
اهل نظم و تعهد کاری هستید
امریه آموزش و پرورش می‌تواند بهترین انتخاب شما باشد.

🧭 چطور با آویژه از این فرصت استفاده کنم؟
مرکز مشاوره آویژه با سال‌ها تجربه در مشاوره تخصصی نظام وظیفه، کنار شماست تا:

✔️ شرایط شما را ارزیابی کند
✔️ بهترین استان و رشته‌ را پیشنهاد دهد
✔️ مدارک را به‌درستی آماده کند
✔️ امتیاز شما را افزایش دهد
✔️ در مصاحبه موفق شوید
✔️ تا صدور حکم نهایی همراه‌تان باشد


بیشتر بخوانید: مشاوره امریه سربازی و چگونگی دریافت امریه نظام وظیفه 



الویت پذیرش امریه آموزش و پرورش
همانطور که اشاره شد گزینش نهایی مشمولین بر اساس امتیازات آنها طبقه بندی شده و در این میان افرادی که از شرایط زیر برخوردار باشند در الویت پذیرش امریه خواهند بود.

خانواده های جانبازان، شهدا و ایثارگران
سربازان متاهل
مشمولین با مدرک کارشناسی ارشد
مشمولینی که معافیت از خدمات رزمی دارند 
مشمولان تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد
لیست سازمان ها و ارگانهای امریه گیر خدمت سربازی
در لیست زیر به برخی از سازمان های امریه گیر اشاره شده است. برای آگاهی بیشتر در مورد هر سازمان بر روی لینک مربوطه در جدول لطفا کلیک کنید.

سازمان ها یا وزارتخانه امریه گیر
سازمان ها یا وزارتخانه امریه گیر
امریه وزارت نیرو
امریه سرباز معلم
امریه نیروهای مسلح
امریه وزارت نیرو
امریه سازمان انرژی اتمی
امریه بنیاد شهید و امور ایثارگران
امریه وزارت دفاع
امریه وزارت بهداشت
امریه شرکت های دانش بنیان
امریه وزارت صنعت، معدن، تجارت
امریه وزارت نفت و شرکت گاز
امریه جهاد کشاورزی
امریه وزارت راه و شهرسازی
امریه سازمان ملی استاندارد
امریه قوه قضاییه
امریه اداره اوقاف
امریه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
امریه وزارت علوم و تحقیقات
امریه سربازی اداره برق
اامریه سازمان بهزیستی
امریه کمیته امداد امام خمینی
امریه وزارت اقتصاد و دارایی
امریه وزارت ورزش و جوانان
امریه استانداری ها
امریه نهاد ریاست جمهوری
امریه سربازی شهرداری ها
مدارک امریه وزارت آموزش و پرورش
مدارک امریه وزارت آموزش و پرورش مانند سایر ارگان های دولتی دارای ضوابط خاصی است. زیرا قبل از دریافت امریه سربازی، مشمولان باید برای تشکیل پرونده به این سازمان ها مراجعه کنند. کامل بودن مدارک امریه وزارت آموزش و پرورش و داشتن شرایط آن به مشمولان کمک میکند تا سریع تر بتوانند مراحل دریافت امریه را بگذرانند. امریه سربازی فرصت های زیادی را به مشمولین خواهد داد. پس برای انجام آن سریع تر اقدام نمایید. این مدارک را قبل از اقدام برای دریافت امریه وزارت آموزش و پرورش آماده نمایید.

مدارک لازم برای دریافت امریه سربازی آموزش و پرورش
کارت ملی شناسایی مشمولان به همراه کپی آن.
شناسنامه مشمول و تصویر تمام صفحات آن.
عکس پرسنلی 3*4 رنگی با زمینه سفید.
گواهی پایان تحصیلات به همراه کپی تایید آن.
مدارک سلامت جسمی و روانی.
معاینه اولیه پزشکی.
فرم واکسیناسیون.

سامانه جذب نیروی امریه وزارت آموزش و پرورش : ملاحظات اجرایی
پس از اینکه مراحل قبل را در ادارات آموزش و پرورش استان خودتان طی کردید ، باید با مسائل اجرایی و پروسه های اداری مربوط به جذب سربازان امریه آموزش و پرورش دست و پنجه نرم کنید ! بخشی از این ملاحظات اجرایی که با آن ها برخورد خواهید داشت ، به شرح زیر است : امریه آموزش و پرورش

پر کردن فرم تعهد نامه رعایت شئونات شغل معلمی
پر کردن فرم تعهد نامه رعایت ضوابط عمومی گزینش در طول مدت خدمت
تکمیل فرم اطلاعات فردی
ارائه مدارک شناسایی و مدرک تحصیلی به اداره گزینش
بررسی ، فهرست برداری و تایید نهایی مدارک توسط هسته گزینش
برگزاری جلسه مصاحبه
اعلام نظر هسته گزینش ، پیش از اعلام نظر نهایی توسط اداره مربوطه
اعلام اسامی نهایی پذیرفته شدگان به عنوان سربازان امریه آموزش و پرورش
اعزام به دوره آموزشی در تیر ماه
مراحل پذیرش امریه وزارت آموزش و پرورش
مراحل پذیرش امریه وزارت آموزش و پرورش با توجه به شرایط مشمولان متفاوت خواهد بود. مشمولان باید قبل از پایان سنوات مجاز تحصیلی خود، برای امریه وزارت آموزش و پرورش اقدام کنند. پس از آن مدارک مورد نیاز خود را جهت تشکیل پرونده به سازمان مربوطه تحویل دهند. از این پس مراحل پذیرش امریه وزارت آموزش و پرورش شروع خواهد شد. اگر جوانان متقاضی شرایط دریافت امریه را داشته باشند. میتوانند پس از آن برگ سبز خود را دریافت کرده و پس از گذراندن دوره ی آموزشی برای امریه سربازی اقدام کرده و کار خود را در ارگان دولتی شروع کنند.

ثبت نام امریه وزارت آموزش و پرورش
ثبت نام امریه وزارت آموزش و پرورش همانطور که گفته شد باید قبل از پایان معافیت تحصیلی انجام پذیرد. زیرا ثبت نام اولیه به ویژه ثبت نام امریه وزارت آموزش و پرورش برای کسانی که سریع تر اقدام میکنند مهم است و آن ها در اولویت قرار خواهند گرفت.

برخی از نکات قابل ذکر در این خصوص عبارتند از :

جذب و به کارگیری معلمان ، تنها در کلاس های مناطق کمتر توسعه یافته انجام می شود
بکارگیری سرباز – معلمان در قسمت های اداری یا مدارس مرکز استان ، مجوز قانونی ندارد
داوطلبان باید از لحاظ جسمی و روحی ، شرایط کار معلمی را داشته باشند
این صلاحیت باید توسط اداره کل آموزش و پرورش استان تایید شود
مدت خدمت بصورت امریه آموزش و پرورش ، دو سال است
تنها مشمولینی انتخاب می شوند که کسری خدمت نداشته باشند
متقاضیان امریه آموزش و پرورش باید در خصوص عدم استفاده از کسری ، تعهد کتبی بدهند
ادامه کار معلمان وظیفه پس از اتمام دوران خدمت ، ممنوع است
امریه آموزش و پرورش ، هیچ حقی را برای افراد در خصوص استخدام ایجاد نمی کند
به این ترتیب ، بهتر است پیش از اقدام ، حتما موارد بالا را در نظر گرفته و با یک متخصص مشورت کنید ، تا بتوانید بهترین تصمیم ممکن را بگیرید !

 

سهمیه امریه وزارت آموزش و پرورش
سهمیه امریه وزارت آموزش و پرورش برای افرادی که در بالا در اولویت قرار داده شده اند استفاده میشود. اما این بدان معنا نخواهد بود که سهمیه امریه وزارت آموزش و پرورش برای سایر افراد اولویتی قرار نداده باشد. سایر مشمولین نیز می توانند برای دریافت امریه اقدام کنند. نظر و رای نهایی بر عهده سازمان امریه بگیر میباشد.

سوالات متداول
مهم ترین شرط دریافت امریه سربازی در وزارت آموزش و پرورش چیست؟

برای دریافت امریه وزارت آموزش و پرورش مشمولین باید مدرک دانشگاهی داشته باشند. حداقل مدرک برای دریافت امریه در این سازمان گواهی فوق دیپلم می باشد.

کسانی که از امریه سربازی استفاده می کنند میتوانند کسری خدمت نیز بگیرند؟

 مشمولین باید دقت داشته باشند که امریه بگیران سربازی نمیتوانند به طور همزمان از کسری های خدمت وظیفه عمومی بهره مند شوند. هر چند برخی از ارگان ها استثنا دارند.

کسانی که از معافیت خدمات رزمی استفاده میکنند، میتوانند امریه سربازی بگیرند؟

معافیان خدمات رزمی نظام وظیفه در اولویت دریافت امریه سربازی قرار خواهند گرفت.

خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره آویژه
هدف مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات خدمت سربازی و افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره امریه خدمت سربازی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع:

پرسش و پاسخ معافیت کفالت

 نظر دهید »
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 6
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • ...
  • 33
تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

مشاوره تلفنی آویژه

جستجو

موضوعات

  • همه
  • استخدام
  • امریه سربازی
  • بدون موضوع
  • مشاوره تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره نظام وظیفه
  • معافیت سربازی
  • معافیت پزشکی
  • معافیت کفالت مادر
  • معافیت کفالت پدر

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس