انتخاب رشته دکتری
انتخاب رشته دکتری با انتخاب رشته مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد متفاوت است و انتخاب رشته نامناسب و اشتباه منجر به عدم قبولی در دوره دکتری با رشته های خیلی خوب می شود.
بارها شاهد عدم قبولی رتبه های برتر حتی تک رقمی در رشته های پر متقاضی در دوره ی دکتری بوده ایم بنابراین تصمیم گرفتیم در این مقاله به بررسی ضوابط، شرایط و نحوه انتخاب رشته دکتری برای داوطلبانی که قصد شرکت در انتخاب رشته دانشگاه سراسری را دارند بپردازیم.
شرایط انتخاب رشته دکتری
همانگونه که اطلاع دارید آزمون دکتری برای دانشگاه های آزاد و سراسری به صورت یکپارچه است و همچنین منابع مشترک برای آزمون وجود دارد، اما بعد از اعلام نتایج راه دانشگاه سراسری و آزاد برای داوطلبان جداست و چنانچه که داوطلبی مجاز به انتخاب رشته در هر دو دانشگاه باشد، باید بصورت جداگانه فرم انتخاب رشته برای دانشگاه تکمیل کند.
مرحله انتخاب رشته برای کسانی است که در آزمون شرکت کرده اند و در کارنامه ی آن ها مجاز به رشته اعلام شده است، مجاز به انتخاب رشته هستند.
در ردیفی به نام (وضعیت مجاز به انتخاب رشته در دوره) داوطلب مجاز به انتخاب کدام رشته ها است، مشخص شده است و داوطلب با توجه به دوره ای که در آن مجاز به انتخاب رشته شده است از جمله دوره های روزانه، سایر دوره ها و بورس اعزام به خارج می توانند در زمان تعیین شده از سوی سازمان سنجش، می توانند برای انتخاب رشته دکتری اقدام کنند.
نحوه ی انتخاب رشته دکتری
مجاز شدگان به انتخاب رشته می توانند پس از مطالعه ی دقیق دفترچه نسبت به انتخاب رشته دکتری نسبت به علم خود اقدام کنند و می توانند حداکثر 50 رشته انتخاب کنند که محدودیتی برای مصاحبه وجود ندارد و ممکن است یک داوطلب حد نصاب قبولی را برای تمامی دانشگاه هایی که در فرم انتخاب کرده است را کسب کند.
پس بهتر است بر اساس علاقه انتخاب کنید که این امر به این معنا است که انتخاب هایی را که مد نظرتان است را در اولویت های بالا قرار دهید و انتخاب های بعدی تان به ترتیب گزینه هایی باشد که به آن ها کمتر علاقه دارید در کل چهار فاکتور علاقه، کیفیت رشته، شهر، فاصله دانشگاه و شهریه را جزو ملاک هایتان قرار دهید.
مراحل بعدی انتخاب رشته
بعد از انتخاب رشته دکتری و ثبت کد رشته محل انتخابی، باید رسید 15 رقمی خود را دریافت کنید. بعد از تکمیل فرم انتخاب رشته، داوطلبان باید منتظر اعلام نتایج انتخاب رشته از طرف سازمان سنجش باشند.
تا زمان فرا رسیدن اعلام نتایج داوطلبان می توانند در مورد سوالات مصاحبه دکتری تحقیق کنند و خود را برای آن آماده کنند.
بعد از اعلام نتایج، هر فرد با توجه به این که حد نصاب دانشگاه های مورد انتخابی خود را کسب کرده یا نه به مصاحبه دعوت خواهد شد و بر حسب علاقه خود، می توانند در روز مقرر شده توسط سازمان سنجش، همراه با مدارک لازم به محل مصاحبه مراجعه کنند.
لازم به ذکر است که برخی دانشگاه ها علاوه بر مصاحبه، یک آزمون شفاهی هم دارند که زمان آن توسط خود دانشگاه اعلام خواهد شد.
اگر فردی حد نصاب قبولی در یک دانشگاه را کسب نکند به مصاحبه دعوت نخواهد شد و داوطلبانی که به به مصاحبه دعوت شده اند باید به سایت سنجش مراجعه کرده و فرم بررسی صلاحیت عمومی دکتری را تکمیل کنند.
نتایج نهایی دکتری توسط سازمان سنجش بر روی وب سایت این سازمان به نشانی sanjesh.org اعلام خواهد شد.
علاقمندان به انتخاب رشته کنکور دکتری می توانند با بهره مندی از مشاوران آویژه فرم انتخاب رشته خود را به بهترین شکل تکمیل نمایند.