تغییرات در حقوق سربازان
معاون اجتماعی سازمان نظام وظیفه عمومی اعلام کرد که حقوق سربازان بر اساس مواردی مانند محل خدمت، بومی یا غیربومی بودن، وضعیت تاهل یا تجرد، تعداد فرزندان و مدرک تحصیلی آنها متغیر است و میتواند از 3 میلیون تا 9 میلیون تومان باشد. این تصمیمات با هدف تطبیق حداقل حقوق سربازان با متغیرهای مختلف اتخاذ شده است.
براساس قوانین معتبر، حداقل 60 درصد حداقل حقوق کادر رسمی به سربازان تعلق میگیرد، و حداکثر میزان این حقوق نیز 90 درصد حقوق کادر رسمی میباشد. در سال 1401، حداقل حقوق سربازان به 3 میلیون تومان افزایش یافت و در سال جاری نیز افزایش حقوق با توجه به مواردی از جمله محل خدمت، بومی یا غیر بومی بودن، وضعیت تاهل یا تجرد، تعداد فرزندان و مدرک تحصیلی سربازان اعمال شده است که حداقل آن 3 میلیون تومان و حداکثر آن 9 میلیون تومان است.
همچنین، سربازان متاهل در محل خدمت خود یا محل سکونت همسر خود آموزش میبینند. در صورت عدم تطابق محل خدمت با محل سکونت، انتقال سربازان متاهل امکانپذیر است.
در خصوص معافیتهای سربازی، معاون اجتماعی سازمان وظیفه عمومی به معافیتهای مختلف اشاره کرد، از جمله معافیتهای پزشکی، کفالت، و موارد خاص مانند افراد تحت پوشش و کفالت پدر نیازمند و مادر فاقد همسر با شرایط خاص. همچنین، افرادی که بیماریهای محدودی دارند، از خدمت رزم معاف میشوند و اطلاعات این افراد در پایگاههای اطلاعرسانی قابل مشاهده است.
مشاوران مشاوره نظام وظیفه آویژه در این زمینه به شما عزیزان کمک می کنند.
معاون اجتماعی سازمان نظام وظیفه عمومی تاکید کرد که قانون خدمت وظیفه عمومی در ایران پیش از انقلاب اسلامی نیز وجود داشت و اصول آن در سال 1363 به تصویب رسید. از آن زمان تاکنون، این قانون چندین بار اصلاح شده و آخرین اصلاحیه آن به سال 1390 برمیگردد. این تغییرات و اصلاحات به منظور بهبود نظام خدمت وظیفه عمومی و همچنین تطابق آن با نیازهای جامعه و نیروهای مسلح انجام شده است.
بر اساس این قانون، معافیتها اصلاح شده و هدفمندتر شدهاند. از جمله تغییرات اصلی در قانون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بکارگیری در دستگاههای غیر نظامی: امکان کار در دستگاههای دولتی غیر نظامی به عنوان جایگزینی برای انجام خدمت نظامی وجود دارد.
کسر خدمت: امکان کسر خدمت برای افرادی که شرایط معافیت ندارند و در شغلهای حیاتی فعالیت میکنند، ایجاد شده است.
تعیین مدت خدمت توسط ستاد کل نیروهای مسلح: مدت خدمت سربازان توسط ستاد کل نیروهای مسلح تعیین میشود، که این تصمیمگیری بر اساس نیازهای نیروهای مسلح و جامعه انجام میشود.
کاهش دوره خدمت ضرورت: دوره خدمت ضرورت برای افرادی که در مناطق مرزی خدمت میکنند، به شکل هدفمند کاهش یافته و حتی تا 14 ماه کمتر شده است. این تغییرات به منظور تطبیق خدمت سربازان با شرایط و نیازهای محل خدمت انجام شده است.
معاون اجتماعی سازمان نظام وظیفه عمومی همچنین اشاره به مساحتهای بزرگ مرزهای زمینی و آبی کشور داشت و برای حفظ این مرزها، نیاز به نیروهای مسلح و خدمت سربازان را تأکید کرد. او افزود که در مناطق مرزی، سربازان به مدت 3 ماه تحت آموزش قرار میگیرند تا بتوانند در مقابل تهدیدات امنیتی و قاچاقچیان ایستادگی کنند.
تغییرات و اصلاحات در قانون خدمت وظیفه عمومی به منظور بهبود نظام خدمت سربازان و تنظیم متناسب با شرایط جامعه و نیروهای مسلح انجام شده و در جهت تضمین امنیت کشور و مرزها ایجاد شدهاند. برای اطلاع از شرایط استخدام افراد دارای معافیت پزشکی در ارگان ها کلیک کنید.