شرایط و نحوه ثبت نام امریه سربازی
شرایط و ضوابط مربوط به امریه سربازی در سال های اخیر دستخوش تغییرات زیادی از جانب سازمان تصمیم گیرنده قرار گرفته است.
از آن جایی که کسب اطلاعات در مورد لیست ارگان های پذیرنده، شرایط عمومی، مدارک لازم و مهلت درخواست امریه به کانون توجه اکثر مشمولان سربازی تبدیل شده و سوالات بی شماری در این رابطه به گوش میرسد، در این مقاله مرکز مشاوره آویژه قصد داریم شما را با آخرین شرایط و ضوابط پذیرش امریه آشنا کنیم.
برای دریافت امریه سربازی باید به چه سازمان هایی مراجعه کنیم؟
امریه سربازی یکی از فرصت هایی است که مشمولان خدمت سربازی برای طی کردن دوران خدمت نظام وظیفه در جایی غیر از پادگان پیش روی خود می بینند.
متقاضیان امریه برای این منظور می بایست قبل از آغاز خدمت در ارگان های مورد نظر، برای پشت سر گذاشتن آموزش های نظامی به پادگان اعزام شده و بعد از این دوره به عنوان نیروی امریه خدمت خود را آغاز کنند.
دریافت امریه سربازی برای افراد با تمام مدارک تحصیلی امکان پذیر بوده و محدودیتی از بابت مدرک تحصیلی متقاضیان وجود ندارد.
شرایط مورد نیاز برای دریافت امریه سربازی
به گزارش مرکز مشاوره آویژه مشمولان برای دریافت امریه سربازی در صورت دارا بودن شرایط عمومی اعلام شده از سوی ستاد نیروهای مسلح، این امکان را خواهند داشت تا با مطالعه اطلاعیه های ارگان های دولتی و غیردولتی از آخرین وضعیت جذب امریه مطلع شوند.
از مهمترین شرایط عمومی مشمولان امریه سربازی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اعتقاد به ادیان رسمی کشور
اعتقاد و التزام به ولایت فقیه و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی
عالم اشتهار به فساد اخلاقی
عدم اعتیاد به مواد مخدر
عدم وابستگی تشکیلاتی به سازمانها و احزاب غیر قانونی
عدم سابقه محکومیت کیفری موثر
عدم غیبت پشت دفترچه
عدم ارائه درخواست همزمان به سایر ارگان های غیر نظامی به عنوان نیروی امریه
مشمول برای ارائه درخواست پذیرش به عنوان سرباز امریه نیازی به داشتن مدرک تحصیلی مشخصی نداشته و جذب امریه با تمامی مدارک تحصیلی دیپلم تا دکتری امکان پذیر است.
شرط معدل برای امریه سربازی
در اکثر موارد معدل لازم برای پذیرش امریه در اطلاعیه سازمان های مختلف مشخص شده و این مورد یکی از شرایط اختصاصی پذیرش مشمولان به شمار می رود.
به گزارش مرکز مشاوره آویژه تعیین معدل لازم برای امریه سربازی عموما با در نظر گرفتن سطح علمی دانشگاه ها صورت گرفته و فارغ التحصیلان دانشگاه های دولتی با رتبه علمی بالا شانس بیشتری برای دریافت امریه سربازی خواهند داشت.
به طور کلی شرط معدل برای امریه ارگان های مختلف متفاوت بوده و در اکثر مواقع حداقل شرط معدل مقطع کارشناسی بین ۱۴ تا ۱۸ می باشد.
چه کسانی در اولویت دریافت امریه خواهند بود؟
افرادی که هریک از شرایط زیر را داشته باشند برای ارگان های مختلف در اولویت جذب سرباز امریه قرار میگیرند:
افرادی که متاهل هستند.
افرادی که خانواده شهید، جانباز و ایثارگر هستند.
افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند.
افرادی که سرپرست خانوار هستند.
افرادی که معاف از رزم هستند.
افرادی که جزء برگزیدگان و استعدادهای برتر علمی، نخبگان، حافظان قرآن و حافظان و قاریان برتر قرآن هستند.
افرادی که جزء ایتام محسوب می شوند.
افرادی که دارای سابقه فعال بسیج هستند.
لازم به ذکر است در کنار این موارد داشتن معرفی نامه از ارگان هایی مانند بهزیستی، بنیاد شهید و کمیته امداد می تواند شما را در اولویت پذیرش سربازی قرار دهد.
مدارک لازم برای دریافت امریه
در اختیار داشتن برگه اعزام به خدمت متقاضیان
کپی تمام صفحات شناسنامه متقاضیان (مشمولان متأهل می بایست اطلاعات شناسنامه همسر خود را نیز اضافه نمایند)
اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی متقاضیان
یک قطعه عکس 3*4
فرم مشخصات فردی (رزومه)
برگه فراغت از تحصیل متقاضیان
برگه واکسیناسیون مشمولان
فرم هایی که برخی ارگان ها عموما در متن اطلاعیه خود برای درخواست امریه مشخص می کنند. مانند فرم عدم غیبت، فرم تاییدیه مشمولان، فرم عدم ارائه کسری، فرم عدم خویشاوندی با مسئولان مربوطه و…
چند نکته مهم برای متقاضیان دریافت امریه سربازی
به گزارش مرکز مشاوره آویژه سعی کنید قبل از مراجعه به سازمان و نهادهای مختلف به منظور دریافت امریه سربازی برای تسویه حساب دانشگاه محل تحصیل خود اقدام کنید. چرا که در زمان اتمام تحصیل نامه ای با موضوع تسویه حساب از دانشگاه شما برای سازمان نظام وظیفه فرستاده خواهد شد و بهتر است برای این کار زمان کافی داشته باشد.
سعی کنید به کارگزینی مراکز دولتی و سازمان هایی که قصد پذیرش امریه در آنها را دارید مرتبا سر زده و برای قرار گرفتن در اولویت پذیرش امریه سال جاری آنها را جریان شرایط خود (مانند سرپرستی خانواده، مشکلات روحی، شرایط کاری و …) قرار دهید.
حداقل سه ماه قبل از اعزام برگه سبز نظام وظیفه خود را به نهاد مورد نظر تحویل دهید.
سعی کنید در زمان ثبت نام برای هر یک از ارگان ها، اطلاعات خود را به طور کامل و صحیح وارد کنید. چرا که وجود هر گونه مغایرت در مدارک و اطلاعات، ممکن است باعث رد شدن درخواست شما شود.
بعد از دریافت برگ سبز سعی کنید در اولین فرصت و بدون فوت وقت آن را به نهاد مذکور تحویل داده و از اتمام مراحل پذیرش خود اطمینان حاصل نمایید. چرا که پذیرش امریه هر ساله به تعدادی محدودی انجام شده و تاخیر در میان مراحل مختلف به خصوص بعد از موافقت با درخواست شما ممکن است به جابجایی فرد دیگری به جای شما منجر شود.
سخن آخر
پذیرش امریه یکی از پرطرفدارترین اخبار استخدامی سال های گذشته بوده و نیز مشمولان زیادی علاقه مند به اطلاع از آخرین اخبار مربوط به نحوه ثبت نام امریه سازمان های مختلف هستند.
داوطلبان قبل از اقدام برای دریافت امریه باید نسبت به ماه های اعزام ارگان های مختلف اطلاع حاصل نموده و نسبت به تسویه حساب با دانشگاه خود و همچنین ارسال گواهی پایان دوره به سازمان نظام وظیفه اطمینان حاصل نمایند. در مقاله فوق اطلاعاتی برای مشمولان و متقاضیان علاقه مند به دریافت امریه سربازی ارائه شد.
چنانچه شما نیز سوال یا ابهامی در رابطه با نحوه دریافت امریه دارید، لطفاً با ما در قسمت نظرات سایت آویژه به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
چه ارگان هایی اقدام به پذیرش امریه می نمایند؟
در سال 1402 نیز همانند سال های گذشته ارگان های مختلفی مانند سپاه، جهاد کشاورزی، سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانداری استان ها و … اقدام به جذب امریه کرده و اطلاعیه مربوط به نحوه جذب مشمولان عموما در ماه های ابتدایی سال توسط هر ارگان به صورت جداگانه منتشر می شود.
چه کسانی در اولویت دریافت امریه سربازی خواهند بود؟
افراد متاهل - خانواده شهدا، جانباز و ایثارگر - افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی - سرپرستان خانوار - افراد معاف از رزم - برگزیدگان و استعدادهای برتر علمی، نخبگان، حافظان قرآن و حافظان و قاریان برتر
منبع: مرکز مشاوره آویژه /https://avije.org/